Wednesday, December 6, 2023
HemTennisOsäkerhet moln Novak Djokovic som ATP Finals Run förlitar sig enbart på...

Osäkerhet moln Novak Djokovic som ATP Finals Run förlitar sig enbart på den lokala favoriten Jannik Sinner

Novak Djokovic har haft en turbulent kampanj i ATP World Tour Finals. Djokovic, kallad en av favoriterna för att vinna mästerskapet vid årets slut, har haft det svårt i Turin. Serben fick mala hårt för sina segrar. Dessutom led han ett hjärtskärande nederlag i händerna på Jannik Sinner i sin andra match i turneringen. Som ett resultat hänger hans öde att fortsätta i turneringen i en tunn tråd.

Tidigare idag övervann Djokovic utmaningen från Hubert Hurkacz i sitt sista gruppspel. Trots segern är hans semifinalplats inte garanterad ännu, eftersom han ställs mot en av de mest begåvade underverken där ute.

Hur kommer Novak Djokovic att kvalificera sig till semifinalen?

Med sin förlust mot Sinner var serben tvungen att vinna sin sista gruppspelsmatch i raka set. Han tappade dock ett set mot Hurkacz innan han vann i tre set 7-6 (1), 4-6, 6-1. Som ett resultat av detta bankar hans semifinalhopp nu på resultatet av den sista gruppspelsmatchen i Gröna gruppen mellan Jannik Sinner och Holger Rune.

Den italienske stjärnan har nu Djokovics öde i sitt racket. Ekvationen är dock enkel. Om Sinner besegrar Holger Rune går Djokovic och Sinner vidare till semifinal från den gröna gruppen. Å andra sidan, om Sinner förlorar, går Rune och Sinner vidare till de fyra sista. Oavsett resultatet har Sinner kvalificerat sig till semifinal.

“He’s Egging Them On” – Novak Djokovics smarta upptåg med fientlig folkmassa avslöjad när Serena Williams ex-tränare avslöjar direkt

Under det som har varit ett minnesvärt år för Djokovic har slutet på det varit ganska händelserikt. Han har sällan behövt backa på andra spelare för att kvalificera sig vidare och den här gången är det ett sällsynt fall. Dessutom har han inte haft de bästa tiderna med den italienska publiken. Nyligen talade tennislegenden Tim Henman om sitt bråk med publiken.

Tim Henmans syn på Djokovics attityd

Under matchen mot Sinner försökte Djokovic kullkasta ett domarsamtal där ett marginellt samtal gick Sinners väg. När Djokovic vädjade gick det inte bra för den lokala publiken, som var precis bakom Sinner för att heja fram honom.

Henman bedömde sin attityd och sa: “Ibland när Djokovic börjar ta sig an en publik är det mycket mer fientligt än han visade här. Här såg han ut att trivas. Kanske är det en återspegling av att han avslutade året som världens nr 1 oavsett.”

Den 24-faldiga Grand Slam-mästaren kommer att hoppas att lyckan går hans väg och Sinner tar seger senare idag så att han kan kvalificera sig till de fyra sista. Vem tror du tar sig till semifinalen i Turin? Låt oss veta dina åsikter i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär