Tuesday, February 27, 2024
HemUS SportsOrdförande för NCAA:s valkommitté för volleyboll funderar på att ta tuffa beslut...

Ordförande för NCAA:s valkommitté för volleyboll funderar på att ta tuffa beslut i jakten på att bestämma frön

NCAAs volleybollturnering för damer har just avslöjat sitt fäste, och det lovar att bli ett spännande evenemang. En intressant aspekt av årets turnering är beslutet att vara värd för sit-matcher på campus för den första och andra omgången. Toppfrön i turneringen inkluderar Nebraska, en fyrafaldig nationell mästare, tillsammans med Wisconsin, Stanford och Pittsburgh.

Amerikas favoritvideo idag

Dessutom, om nummer 1-laget avancerar, kommer de att ha möjlighet att vara värd för de regionala semifinalerna och finalerna från 7 till 9 december, vilket ytterligare höjer ställningen för de högst rankade lagen. Holly Strauss-O’Briеn, mästaren bakom turneringens sektioner, har slagit sig ihop med Michelle Chester för att dela med sig av insikter i kommitténs hetsiga debatter och återskapande av den här branschhistorien.

Inuti NCCA urvalskommitténs dilemma

I en nyligen intervju gav valkommitténs ordförande Holly, Strauss-O’Briеn en inblick i den utmanande uppgiften att rangordna lagen. Hon förklarade hur införandet av nya mätvärden, såsom Rating Percentage Index (RPI och KPI), spelade en avgörande roll för att låta länder säkra en plats i turneringen.

Nyheten levererades till fansen från den officiella Twitter-sidan för NCAA Women’s Volleyball med texten “𝐓𝐇𝐄 𝐁𝐑𝐀𝐂𝐊𝐄𝐓 𝐈𝐒 𝐒𝐄-𝐓 s in i utskottets överläggningar och hur årets fäste formad. #NCAAWVB”

När han tillfrågades om de tuffaste besluten som togs under urvalsprocessen, pekade O’Briеn på utmaningen med att fastställa den 16:e platsen och de fyra sista lagen att delta i turneringen. För att stödja kommitténs beslut sa hon: ”Så vi avvek inte från våra kriterier. Vi höll oss konsekventa och de låste sig på den 16:e platsen. Och det var ett riktigt tufft, tungt samtal som varade i tre dagar. Men vi kom dit och i slutet av dagen,

Den 16:e platsen hålls av University of Houstons volleybolllag i NCAAs volleybollturnering för kvinnor. Resultatet av denna match kommer att avgöra Cougars väg, potentiellt ställa dem mot vinnaren av Stanford-Frеsno State-matchen i kvartsfinalomgången.

Navigera i urvalslabyrinten för plats 16

Houstons 13:e framträdande i skolans historia markerar dem som en formidabel konkurrent, särskilt efter deras anmärkningsvärda Sweet Sixtеen-lopp under föregående säsong. Förstärkning av spänningen i turneringen är de första gången som lag som Omaha, Coppin State, Wofford och Grand Canyon dyker upp i Division I-turneringen.

När turneringen utvecklas kommer rampljuset att ligga på dessa lag när de tävlar om den nationella titeln. Matcher på campus för de inledande omgångarna, tillsammans med regionala semifinaler och finaler, lovar att bli spännande och noga bevakade av deltagarna, vilket ökar förväntan kring årets NCAA volleybollturnering för kvinnor.

RELATED ARTICLES

Mest populär