Thursday, November 30, 2023
HemF1"Omfamna dem hellre än ...": Lewis Hamilton fick ett hårt råd om...

“Omfamna dem hellre än …”: Lewis Hamilton fick ett hårt råd om “snygga tjejer” efter kontroversiella firanden vid 2015 års kinesiska GP

En av de största F1-förarna som aldrig vunnit ett mästerskap var Stirling Moss. Den brittiske föraren slutade tvåa 4 gånger men vann aldrig den svårfångade titeln. Man skulle kunna tro att med 16 F1-vinster och 24 pallplatser kan han ha fått chansen att spraya champagne flera gånger. Men på sin tid firade F1 inte pallplatser med mästare och som det visar sig är Moss inte heller ett fan av denna trend. 2015 kritiserade han till och med Lewis Hamilton för hans champagnesprejande firande.

Stirling Moss dömde Lewis Hamilton för att ha sprayat champagne på en värdinna. Han förklarade traditionen med champagnesprutning och vem som startade den.

När han pratade med Reuters sa han: “Champagnesprejning fanns inte riktigt på min tid, det togs in mestadels av (amerikanske) Dan Gurney. Jag tror att han var den första som gjorde det.” Enligt rapporten uppgav Moss hur olika hans åsikter om denna tradition som har blivit en norm nu i F1.

Den då 85-åringen tillade: “Med snygga tjejer tror jag att det skulle vara ganska trevligt att ge dem en omfamning snarare än att täcka dem i champagne, ärligt talat.”

Det var vid det kinesiska GP 2015 i Shanghai som Lewis Hamilton vann och genomförde det kontroversiella firandet. Hamilton, en 2-faldig världsmästare då, jagade sin tredje världstitel. Moss kommenterade Lewis att han ännu inte har blivit stor som många andra förare.

Den 16-faldiga F1-vinnaren sa: “Jag tror inte Lewis [Hamilton] är bra ännu. Vi vet [Sebastian] Vettel är där inne, och [Fernando] Alonso. Och Lewis är något mindre uppskattad än någon som Jim Clark, men han är verkligen på väg.”

Moss som gick bort 2020 vid 90 års ålder, skulle verkligen ha uppskattat Hamiltons rekordlika 7:e mästerskap bara månader senare. Men det är en enorm skillnad mellan Moss och Hamiltons två epoker. I Hamiltons moderna tid finns det relativt sett mycket fler lopp.

F1 ställde in 2023 års kinesiska GP, med en rekord på 24 loppskalender, nu reducerad till 23

Den kinesiska GP har varit en del av kalendern sedan 2004 och har varit en anständig bana för modern F1-racing. Men sedan covid-19-pandemin slog till har Kina inte varit värd för några F1-lopp. Det senaste loppet i Shanghai ägde rum 2019.

F1 har återigen ställt in den kinesiska GP för 2023 på grund av Kinas covid-policy. Shanghai-loppet skulle ske efter Australiens GP och före Azerbajdzjans GP i april. Med låsningsbegränsningar kommer Kina att gå miste om ett fjärde år i rad som värd för F1.

För att ersätta det fyra veckor långa gapet mellan tävlingarna i Melbourne och Baku diskuterar F1 möjliga alternativ. Spår som Portimao-banan i Portugal kan komma tillbaka till kalendern i stället för Kina. Portimao-kretsen var värd för det portugisiska GP 2020 och 2021.

BREAKING: Formel 1 har ställt in 2023 års kinesiska Grand Prix, som ett resultat av landets strikta Covid-policy. pic.twitter.com/W1HeZS3u5O

— Sky Sports F1 (@SkySportsF1) 2 december 2022

Under tiden kan fansen hoppas på att banor som Istanbul Park (Turkiet), Sepang (Malaysia) och Hockenheim (Tyskland) ska göra comeback 2023. Även om det ser ut så är nästa säsongs kalender 23 tävlingar lång.

24-loppskalendern var 2023 fick ett blandat svar, med folk som citerade för många raser som orsak. Nu när kalendern innehåller 23 lopp, kommer det att göra saker bättre? Vad bör vara det ideala antalet lopp under en säsong?

RELATED ARTICLES

Mest populär