Tuesday, February 27, 2024
HemTennis"Om Rafael Nadal inte har det, är han död" - King of...

“Om Rafael Nadal inte har det, är han död” – King of Clay får en angående verklighetskontroll

Rafael Nadal har underhållit oss med fantastiska prestationer under hela sin karriär. En av hans stora fördelar gentemot andra spelare på turné är hans fysiska styrka. Den råa kraften i Rafas skott gör honom till ett hot och har gett honom titeln King of Clay. Även om hans styrka är en av hans färdigheter, tror en tennisexpert att det är det enda bra i hans arsenal.

Amerikas favoritvideo idag

Rafa återvände till banan i år för att återigen visa sin exceptionella styrka för sina fans. Men hans löpning 2024 går inte som planerat trots hans exceptionella styrka.

Rafael Nadal, utan en specifik styrka, “skräcker inte längre någon”

De som tittade på tennis i slutet av 2000-talet såg Rafas bästa tid. Ingen kan förneka att spanjoren är fysiskt starkare än de flesta spelare på turné. Även om han har fler färdigheter som har hjälpt honom att slå 22 grand slam, tror en fransk expert att det kan vara den enda färdigheten till hans fördel. Benoit Maylin dök nyligen upp i Sans Filet-podden för att diskutera hans synvinkel.

Mayling sa, “Nadals styrka är hans anmärkningsvärda fysiska dimension… om han inte har det, är han död, han skrämmer inte längre någon”. King of Clay har särskilt en fantastisk kroppsbyggnad, som spelar in när han mejar ner motståndare till vänster och höger. En bild på hans kroppsbyggnad blev viral förra året, vilket visade varför han har stor kraft bakom sina skott.

Läs mer – “Låtsades inte som vissa människor” – Efter Rafael Nadals “frustrerade” Jibe, avvisar Novak Djokovic till synes rivalen med ett passionerat skryt

Dessutom berömde fansen också hans fysik innan hans återkomst till Brisbane International. Vissa jämförde det till och med med hans bästa utseende. Även om fans runt om i världen är medvetna om King of Clays häpnadsväckande muskulatur, kunde det inte hjälpa honom att ha en bra löpning under hans återkomstår.

Rafa tappar från årets första slam

Rafa drabbades av en hjärtskärande skada under Brisbane International och meddelade att han skulle behöva dra sig ur professionell tennis ett tag. Han backade ur Australian Open och var tvungen att flyga tillbaka till Spanien för lämplig behandling. En MR gjordes när han anlände till Melbourne, och den avslöjade en mikrorivning i hans muskler.

Även om skadan inte är särskilt hotfull, insåg han att spela bäst av 5 set var uteslutet för tillfället. Vi kanske får se Rafa återvända till Sunshine Doubles senare i år, eller så kan han komma tillbaka i lersäsongen direkt. Drömmarna om hans comeback slogs ännu en gång, och fansen ser utom sig själva hans kamp. Kan han återhämta sig till French Open den här gången?

RELATED ARTICLES

Mest populär