Sunday, December 10, 2023
HemNASCAR"Om jag var hans besättningschef ..." - HMS Legend väger in mot...

“Om jag var hans besättningschef …” – HMS Legend väger in mot Ross Chastain-Ryan Blaney-kontroversen, frikänner Trackhouse-stjärnan från alla missgärningar

När NASCAR kröner sin Cup Series-mästare baserat på poäng för att någon annan (en icke-mästerskapsförare) tog bort vinsten, saknar mästerskapstrofén sin vanliga lyster? Skiljer det sig från att vinna loppet och därmed vinna mästerskapet? Nåväl, efter förra söndagens lopp är detta den brännande frågan längs NASCARs gränder.

De sista 31 varven av Grand Finale på Phoenix Raceway var ett slut-till-ände-lopp i sig. Ross Chastain blockerade tre banor helt själv och höll undan tvåan Ryan Blaney för att tjäna sin andra seger för säsongen. Konkurrensen som han ställde upp mot #12 var så tuff att Blaney under de avslutande varven av loppet knuffade Chastain av frustration. Var Chastains seger onödig? Detta är vad Steve Letarte hade att säga om det.

Steve Letarte tar på sig rollen som Ross Chastains besättningschef

Det är en kontrovers om det Ross Chastain gjorde var något som han borde ha gjort. Chastain kunde lätt ha gett Ryan Blaney chansen att vinna loppet och ta hem mästerskapstiteln. Han sparade dock inte en tum för Blaney och avslöjade senare att han inte ångrade sina handlingar ens ett dugg.

Steve Letarte hade inga problem med vad Ross Chastain gjorde. Han sa: “Ross har all rätt att göra det han gjorde. Jag tycker inte att han var olämplig; Jag tror inte att han lade en dörr på 12-bilen.” Även om han kände att Ross Chastain inte gjorde något fel, erkände Letarte att om han var Phil Surgen (Chastains besättningschef), skulle han ha bett Chastain att ligga lågt och låtit Ryan Blaney ta vinsten.

“Jag har sagt det här förut, och jag säger det igen,” sa Letarte. “Om jag var hans besättningschef, skulle jag förmodligen ha sagt, hej man, låt oss komma ur vägen. Vi hoppas att vara här en dag; låt oss inte vara med i mixen. Det är min åsikt; det är vad jag skulle ha bett honom att göra.” Men han sa också att bara för att han inte gillar det gör det inte fel.

Låt oss hålla Ross Chastain-ämnet på is för nu. Han är trots allt vinnaren. Det är intressant hur det fanns fler än fyra mästerskapsutmanare, och ingen av dem fick någon betydande täckning från NBC. För att inte tala om, inte ens Ross Chastain fick sin respekt.

Är NBC banbrytande mästerskapsfavoritism?

Hendrick Motorsports-ikonen William Byron dominerade tidigt och ledde de första 94 varven av det 312 varv långa loppet. Stewart-Haas Racing speedster Kevin Harvick försökte komma till framkant. Till och med Chris Buescher vann steg 2 före det dåliga depåstoppet, vilket slängde honom ner i ordern. Till råga på allt ledde Ross Chastain 157 varv, vilket är mer än hälften av hela loppet.

Och ändå kastade NBC ett blind öga på dem. Förutom Christopher Bells bromsrotorfel kom ingenting riktigt under NBC:s radar. En lejonandel av NASCAR-fandomen kändes som att Ross Chastains segerfirande krävde mer uppmärksamhet från NBC än vad det gjorde.

I själva verket fick den ingen täckning alls. Ross Chastain klättrade upp på taket på sin Chevy och krossade en vattenmelon, och firade sin vinst och allt detta tog knappt 15 minuter innan alla hörde av sig i segerbanan. Och ändå var det bara hans team som delade filmerna. Nej, han var ingen mästerskapsförare, men varje lopp är en berättelse om hårt arbete och uthållighet. Förtjänade inte Ross Chastain en shout-out för det? Man kan bara undra.

Justin Marks står bakom Ross Chastains knepiga Phoenix-försvar efter Ryan Blaneys utbrott

Fans kan hävda att NBC gjorde ett bättre jobb med cupserien än vad det gjorde med fredagens oregerliga Truck Series-lopp, där, mitt i ett fantastiskt lopp för McAnally-Hilgemann Racing, både tävlingsvinnaren Christian Eckes och lagkamraten Jake Garcia ignorerades totalt. . Vad är dina tankar om detta? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

RELATED ARTICLES

Mest populär