Sunday, February 25, 2024
HemSoccer"Om jag sa 'jag är trött..'" – Kylian Mbappe ställer frågor till...

“Om jag sa ‘jag är trött..'” – Kylian Mbappe ställer frågor till FIFA-kalendern när Ada Hegerberg kräver ‘vilo- och återhämtningstid’ för kvinnliga spelare

I fotbollens obevekliga värld blir det en skrämmande utmaning för spelare att upprätthålla toppprestationer. Den senaste tidens ökning av spel har väckt ett viktigt samtal inom samhället om hur mycket det tar på spelarnas fysiska och mentala välbefinnande. PSG:s stjärna forward Kylian Mbappe har också ifrågasatt hållbarheten i den proppfulla armaturkalendern nyligen. Damfotbollsstjärna Ada Hegerberg gick också med och lyfte fram behovet av “vila och återhämtning.”

När dessa ihållande farhågor återkommer i hela samhället faller nu strålkastarljuset på de styrande organen för att komma på en lösning. Låt oss gräva djupare och avslöja Mbappe och Hegerbergs kommentarer om den uppkommande frågan.

PSG:s Kylian Mbappe efterlyser en förändring och lösning

Kylian Mbappe, fotbollens hetaste egendom och PSG:s elektrifierande forward, inledde nyligen ett exklusivt samtal med GQ. Fransmannen kastade ljus över sin syn på den obevekliga FIFA-kalendern, som visar sig vara svår att hantera för klubbarna och spelarna. Genom att dra en parallell med NBA:s inställning till lasthantering, ifrågasatte Kylian Mbappe varför fotbollsstjärnor inte tillåts samma lyx. “I NBA spelar spelarna inte alla matcher, och franchiseföretag tränar lasthantering. Men om jag sa ‘jag är trött, jag spelar inte på lördag’, skulle det inte gå bra, säger Mbappe.

Kylian Mbappe uttryckte sin oro över den växande klyftan mellan spelare, fans och de styrande organen. Den 25-åriga stjärnan beskrev i detalj det dilemma som spelarna ställs inför – pressen att leverera mästerklassprestationer för fansen, som kämpar med ett fullspäckat schema. “Fansen som betalar för sin biljett, och som kanske bara ser dig en gång under säsongen, vill se en föreställning värd namnet, och det är förståeligt. Jag vill inte predika, men vi måste tillsammans tänka på hur vi kan erbjuda den bästa möjliga lösningen så att spelare, åskådare och styrande organ alla kan ta till sig det, säger Mbappe.

I en sport där skador under landskampsuppehållen har blivit en oväntad norm, tryckte Mbappe på behovet av att ta itu med den ständigt växande utmaningen. Det ska bli intressant att se om FIFA och UEFA kommer på ett alternativ för att säkra spelarens kondition.

LÄS MER: Kylian Mbappe inramade Lionel Messis Argentina-tröja hemma trots bitter förlust i VM

Ada Hegerbergs vädjan för kvinnliga fotbollsspelare

När Kylian Mbappe höjde rösten mot det obevekliga schemat visade Olympique Lyons damstjärna forward Ada Hegerberg en liknande kamp för kvinnor. Som rapporterats av Guardian, lyfte den norska stjärnan fram risken för mental och fysisk hälsa när spelare inte tillåts tillräcklig återhämtningstid. Hegerberg betonade att det är brådskande att ta itu med frågan, eftersom långvarig försummelse kan leda till långvariga skador.

En rapport som släpptes av spelarfacket FIFPRO förra året citerade också liknande oro. Det har nu blivit uppenbart att bristen på återhämtningstid mellan spelen tar en vägtull på det övergripande välbefinnandet för professionella spelare. Kylian Mbappes vädjan lägger vikt vid Hegerbergs kommentarer och förespråkar en förändring.

Tror du att de styrande kommer att prioritera frågan kring fotbollsbroderskapet på sistone? Låt oss veta dina tankar i kommentarerna!

Inlägget “If I Said ‘I’m Tired..'” – Kylian Mbappe ställer frågor till FIFA-kalendern när Ada Hegerberg kräver ‘vilo- och återhämtningstid’ för kvinnliga spelare dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär