Wednesday, February 28, 2024
HemBoxing"Om jag berättade sanningen för dig, skulle du inte tro": Shane Fury...

“Om jag berättade sanningen för dig, skulle du inte tro”: Shane Fury avslöjar vad som faktiskt hände som ledde till ett snitt ovanför Tyson Furys öga

Tänk om framsynthet kunde förhindra en katastrof? Shane Fury, det yngre syskon till den tvåfaldige tungviktsvärldsmästaren, antyder en kuslig föraning innan Tyson Fury ögonskada. Föreställ dig att veta men ändå välja tystnad. I en intervju retar Shane en sanning som är främmande än fiktion. Hans ord, höljda i mystik, väcker ögonbryn och frågor.

Var det en oavsiktlig armbåge eller något mer? Incidenten sköt upp en efterlängtad tungviktssammanstötning mellan Fury och Oleksandr Usyk, väcker debatter. Shanes uppenbarelse: en känsla av annalkande undergång, outtalad för att undvika jinxing. Vad hände egentligen under den där sparringsessionen?

Brodern visste det redan!

Berättelsen flyttar fokus till kärnan i Shane Furys berättelse. Han väcker livfullt den dag som ledde till Tyson Furys avgörande träningsskada. “Ja, om jag berättade sanningen för dig skulle du inte tro mig, men jag visste att han greps två veckor innan,” börjar Shane och sätter en ton av oundvikligt öde blandat med misstro.

Han erkänner att han hyser en föraning, “Skärningen var i åtanke och jag tänkte för mig själv att jag inte tänker nämna det för att jinxa någonting. Vad jag borde ha gjort, jag borde ha nämnt det så att alla hade det i tankarna. Och vet du att om du säger något så händer det inte, eller hur?”

Shane fördjupar sig sedan i detaljerna om den ödesdigra morgonen. “Det som hände var att han gjorde 12 omgångar den morgonen med fyra olika män. Så vi hade några nya killar och det var en originalkille där som är väldigt bra, från Kanada en kille som heter Lexus. Bra fighter, riktigt bra. Det var Thomas McCarthy där och killen som klippte honom och en annan cruiserviktare föll med 13-0, 13 knockout, vad det nu var, förklarar han.

Planen var exakt: Tyson skulle spar tre rundor med varje partner, en blandning av bekanta och nya ansikten, för att vässa sina färdigheter. Men gick allt enligt planen?

Den femte omgången var förbannelsen för Tyson Fury

Sessionen tog en dramatisk vändning mot slutet när zigenarkungen var trött och redan hade gått igenom hela sin lista med sparringpartners som planerats för den dagen. “Sedan blev han skärrad i den femte omgången i slutet av omgången och det var allt. Det var bara han som fick den och skar sig, men det var vid armbågen. Det är ganska tydligt att se på telefonen”, avslöjar Shane. Detta ögonblick, fångat kort men ändå djupt, markerade en betydande paus i Tyson Furys resa till ringen.

Denna oförutsedda skada, ett allvarligt skär ovanför Tyson Furys öga, krävde stygn och ledde till att den efterlängtade matchen med Oleksandr Usyk senarelades. Ursprungligen planerad till den 17 februari, var striden omplanerad till den 18 maj i Riyadh, Saudiarabien.

Kommer detta oväntade mellanspel att förstärka spektaklet av deras eventuella sammandrabbning, eller kommer det att fungera som bara en fotnot i deras långa karriärer?

Inlägget “If I Told You the Truth, You Wouldn’t Believe”: Shane Fury avslöjar vad som faktiskt hände som ledde till ett snitt ovanför Tyson Furys öga dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär