Tuesday, February 27, 2024
HemTennis"Om han inte har det, är han död" - Rafael Nadal får...

“Om han inte har det, är han död” – Rafael Nadal får ett strålande ultimatum över framtiden mitt i Australian Open-uttaget

Efter att tennislegenden Rafael Nadal delade med sig av de dåliga nyheterna om att välja bort Australian Open 2024, har fansen blivit kraftigt besvikna. Han delade i ett av sina senaste inlägg på sociala medier att han drabbades av en mikromuskelrivning på Brisbane International. På grund av detta måste han välja bort den kommande turneringen som involverar 5 set med matcher eftersom han inte känner att han skulle kunna tävla där.

Amerikas favoritvideo idag

Detta har fått många att väcka oro över Nadals fysiska förmågor, inklusive en topptennisjournalist. I en av sina intervjuer nyligen pratade han om hur Nadal inte skrämmer andra längre.

Tennisjournalisten förklarar att Rafael Nadal inte är seriös konkurrens längre

Att vara fysiskt vältränad och i form är mycket viktigt för att en tennisspelare ska kunna behålla sitt spel på banan. Detta har dock inte hänt så bra för Rafael Nadal. Direkt efter att ha gjort comeback efter så lång tid, i bara en turnering, drabbades han av ytterligare en skada och var tvungen att välja bort årets första grand slam.

Angående detsamma, delade tennisjournalisten Benoit Maylin, “Nadals styrka är särskilt den fysiska dimensionen. Om han inte har det är han död, han skrämmer inte längre någon.”

Enligt honom är Rafael Nadal inte längre ett hot mot någon som tävlar mot honom eftersom han inte är som bäst av sina fysiska förmågor just nu. Och det är väldigt viktigt, speciellt i grand slam där matcherna går runt i 5 set.

Så om han inte kan göra det eller hantera sin form under dessa matcher, kommer andra tennisspelare aldrig att tycka att han är en fantastisk konkurrent om han lätt kan besegras. Förutom det delade Nadal också en strimma av hopp för sina fans om hur han, om allt går bra, kan vara tillbaka under resten av säsongen 2024.

Nadal lämnar fansen ett hopp om att vara det resten av säsongen

Även om Rafael Nadal skrev ner ett hjärtskärande meddelande till sina fans på sociala medier om att han inte tog sig till Australian Open, gav han dem lite hopp med sitt nästa inlägg om hur han så småningom kan komma tillbaka efter att han blivit bättre. Rafa berättade att hans skada inte är alltför allvarlig, så han åker till Spanien för att träffa sin läkare och hoppas på goda nyheter.

När han väl är tillbaka i form kan han vara tillbaka och fortsätta spela resten av säsongen inklusive de stora grand slams och turneringarna. Så fansen kan fortfarande hålla fast vid den tanken. Dessutom, eftersom detta förmodligen kan vara hans sista säsong innan pensioneringen, hoppas vi verkligen att vi kan se mer av honom på banan, förhoppningsvis i tid för Roland Garros.

RELATED ARTICLES

Mest populär