Thursday, November 30, 2023
HemF1"Om du skjuter 1 000 skott om dagen ...": Daniel Ricciardo avslöjade...

“Om du skjuter 1 000 skott om dagen …”: Daniel Ricciardo avslöjade en gång den sorgliga verkligheten att bli en F1-förare

Det har gått 12 år sedan Daniel Ricciardo gjorde sin debut i motorsportens höjdpunkt. Under kursen hoppade den australiensiske föraren från ett lag till ett annat. Det ständiga bytet av lag har säkert försett honom med ett överflöd av erfarenhet. På tal om lärdomarna bakom ratten, 2020, avslöjade Ricciardo en gång den sorgliga verkligheten att bli en F1-förare.

Honey Badger gick in i F1-världen som en orädd pojke, och visade tecken på att bli en stor F1-förare. Det var verkligen sant, eftersom den glada australiensaren nu är vinnare av åtta Grand Prix och har säkrat 32 pallplatser.

Men 2020 bestämde han sig för att ge sina fans lite inblick i sitt dagliga jobb genom att jämföra det med att skjuta i en omgång basket. Enligt equireme sa han: “Om du skjuter 1 000 skott om dagen från en ung ålder kommer du att nå toppen i ett tidigare skede av din karriär, men med racerbilar är tiden bakom ratten så sparsam att ju mer du gör det, ju mer du lär dig.”

Daniel Ricciardo tillade ytterligare, “Jag känner att en förare aldrig kommer att avsluta sin karriär och känna att de någonsin verkligen har fulländat sporten.”

Säsongen är över och med det har även kontraktet med Daniel Ricciardo gått ut med McLaren. Ricciardo har nu anslutit till Red Bull som tredje förare, men vet du varför honungsgrävlingen valde att göra comeback till Milton Keynes-teamet?

Daniel Ricciardo avslöjar vad som fick honom att välja Red Bull

Danny Ric lämnade Red Bull efter 2018 för att utforska fler alternativ på F1-rutnätet. Efter att ha tävlat för två olika lag, Renault och McLaren, har Aussie skrivit på ett avtal som reservförare med den österrikiska outfiten.

Tidigare har Ricciardo gjort det väldigt tydligt att han vill ha lite tid för sig själv. Dessutom vill han att team ska betrakta honom som ett föraralternativ 2024, så i linje med hans uttalande har den australiensiske föraren valt att skriva på ett avtal med Red Bull.

Ricciardo pratade med Speedcafe och sa: “Det är trevligt att vara i en vinnande miljö, jag tror att man lär sig mycket, om det inte finns en plats med dem kan de eventuellt hjälpa till att hitta en plats någon annanstans.”

Han tillade, “Också att vara länkad till ett topplag, lite som [Nyck] de Vries var med Mercedes, du lever med ett topplag. Jag känner att du är mer, jag vill inte använda ordet relevans, men du är typ mer igenkänd och mindre bortglömd. Så det finns många saker.”

Daniel Ricciardo är en av de mest älskade förarna i F1. Fans skulle verkligen vilja se honom på banan. Tror du att Milton Keynes outfit kommer att ge Ricciardo en chans bakom ratten under den kommande säsongen?

RELATED ARTICLES

Mest populär