Friday, December 8, 2023
HemBasketball"Om du ska betala mig 6 ​​miljoner dollar kan jag inte hantera...

“Om du ska betala mig 6 ​​miljoner dollar kan jag inte hantera det”: Dennis Rodman gjorde ett djärvt erbjudande på 22 miljoner dollar om att gå med Michael Jordan på Bulls Only för att så småningom gå med på nästan hälften 1996

Den femfaldige NBA-mästaren och Hall of Famer Dennis Rodman hade en fantastisk karriär i NBA. Masken dominerade ligan på glaset och försvaret i över ett decennium. Men när det kom till den andra mindre glamorösa sidan av verksamheten som involverade långa kontrakt och oändliga klausuler, misslyckades Rodman kapitalt. Dessutom kommer Rodmans kontraktsförhandling med Chicago Bulls att gå till historien som ett av de mest skakande avtalen någonsin.

Efter sin termin med Detroit Pistons och San Antonio Spurs landade Rodman i Chicago. Han anlände till Chicago på höjden av Bulls-dynastin. Men innan ytterligare en tre-torv följde, gick Bulls igenom en ansträngande återvändsgränd med Rodman.

Dennis Rodman gick 360° under sina förhandlingar med Chicago Bulls

Födelsen av Dennis Rodmans ökända och excentriska Bad Boy-persona ägde rum i San Antonio. Men hans nya upptåg kostade honom vistelsen i hjärtat av den ensamma stjärnstaten. På grund av kompatibilitetsproblem och ständiga gräl med lagkamrater och ledning byttes Rodman till Chicago Bulls 1995.

DYK DYPARE

Efter att ha betalat Worm de 2,5 miljonerna som fanns kvar på hans kontrakt erbjöd Bulls honom en förlängning värd 6 miljoner dollar. Den då tvåfaldige NBA-mästaren tog allvarligt anstöt på det förmodade förödmjukande erbjudandet. I en intervju kommenterade Rodman en gång erbjudandet och sa: “Jag vill vara med Bulls, men om du ska betala mig 6 ​​miljoner dollar kan jag inte hantera det.”

Han krävde sedan ett tvåårskontrakt värt 11 miljoner dollar per år och lovade att gå i pension om Bulls misslyckades. Men i ett överraskande drag efter en långdragen återvändsgränd, gick Rodman tillbaka på sina hot om pensionering. Han gick med på ett ettårskontrakt värt mindre än hälften av vad han från början krävde – 9 miljoner dollar.

Den ansträngande återvändsgränden mellan Rodman och Bulls hade blivit en mycket offentlig angelägenhet. Rodman protesterade häftigt mot det underväldigande initiala erbjudandet och upphöjde situationen till den offentliga sfären, vilket väckte förlöjligande för Bulls. Men efter att dammet lagt sig var Bulls i en utmärkt position att dominera, vilket de så småningom gjorde. Rodman, tillsammans med Michael Jordan och Scottie Pippen, avslutade den andra tre-torven av Bulls från 1995 till 1998.

Titta på historien – “Det finns inga pengar kvar,” fick 5x NBA-mästaren Dennis Rodman när han avgjorde mellan Lakers och Miami en brutal reality check trots en fantastisk karriär

För hans bidrag genom tiderna gav Bulls Rodman ytterligare ett ettårskontrakt värt 4,5 miljoner dollar. The Worm tjänade över 16 miljoner dollar i lön i Chicago, vilket utgör en betydande del av hans karriärinkomst på 25 miljoner dollar.

RELATED ARTICLES

Mest populär