Friday, December 8, 2023
HemMMA"Om du inte ser upp, kommer det att gå snabbt" - Roberto...

“Om du inte ser upp, kommer det att gå snabbt” – Roberto Soldic varnar Murad Ramazanov för att inte underskatta hans brottning och kraft

I augusti tecknade ONE Championship Roberto Soldic – en tidigare tvådivisionsmästare i KSW och den mest eftertraktade gratisagenten i hela MMA. Denna fredag ​​på ONE på Prime Video 5 kommer den kroatiska sensationen att göra sin efterlängtade reklamdebut när han tar sig an den obesegrade Dagestani-jagaren Murad Ramazanov.

På många sätt representerar Ramazanov det hårdaste möjliga testet för Soldics ONE Championship-debut, utanför ett omedelbart skott på tvådivisionskungen Christian Lees ONE welterviktsvärldstitel.

Roberto Soldic har för avsikt att matcha Ramazanovs kamp med hans farliga slag

“Robocop” säger att han respekterar ryssens fläckfria rekord, men han är ändå fylld av självförtroende inför denna höginsatsuppgörelse på Mall of Asia Arena i Manila, Filippinerna.

“Jag är southpaw, jag är en mycket farlig kille, och det kommer inte att bli lätt för honom,” varnade han. Ramazanov tränar tillsammans med den pensionerade MMA-legenden Khabib Nurmagomedov och har gjort sig ett namn som en av sportens mest dominerande grapplers och takedown-artister.

Soldic, å andra sidan, har gjort 17 spektakulära knockouts över 20 professionella segrar, och etablerat sig som en elitanfallare som kan avsluta en kamp när som helst. Med den bakgrunden kan man vara snabb att anta att Ramazanov håller brottningskanten över kroaten.

Roberto Soldic packar sin starka grappling som en överraskning för Murad Ramazanov

Inte så snabbt, säger “Robocop.” Enligt honom kommer ryssen att bli förvånad över hur starkt hans grappling- och nedtagningsspel verkligen är.

“Han är bra på brottningen, riktigt bra kontroll, som alla Dagestan-kämpar, bra enbens, byte till body lock, bra kondition”, medgav Soldic.

”Men när jag går i buren blir det annorlunda. Ingen känner min brottning och kraft, och när de går in i buren och sedan ser den, kan du inte se detta på videon. Men när du stannar här i buren med mig ger jag verkligen problem och om du inte ser upp så går det snabbt. Jag tror på mig själv och vad kan jag säga? Det är en väldigt tuff motståndare för mig, och jag gillar det här. Jag kan inte vänta på kampen.”

RELATED ARTICLES

Mest populär