Wednesday, February 28, 2024
HemHelen MaroulisOlympisk brottningsmästare Helen Maroulis mentorer världsmästaren Stevan Micic när han förbereder sig...

Olympisk brottningsmästare Helen Maroulis mentorer världsmästaren Stevan Micic när han förbereder sig för Paris OS 2024

Eftersom OS i Paris 2024 bara är några dagar bort, genomgår idrottare intensiva träningsregimer och strikta rutiner för att göra sin bästa show. På brottningsarenan går dessa atleter nu framåt mot Pan American Championships, som drar av sig gardinen den 21-24 februari i Acapulco, Mexiko. Detta evenemang fungerar som ett viktigt steg mot att säkra biljetten till Paris.

På samma sätt förbereder sig även Helen Maroulis, en tidigare OS-idrottare, för det kommande mötet. Nyligen har hon hamnat i rampljuset, inte för sitt mästerskapsframträdande, utan för att hon tagit på sig tränarhatten för en medbrottare.

Helen Maroulis lär Micic sitt signaturdrag inför OS

Nyligen tog Helen Maroulis in på sin Instagram och postade ett kort utdrag på sitt konto med världsmästarbrottaren Stevan Adravia Micic. Tillsammans med det korta videoklippet skrev hon: “Fick världsmästaren det eller nej? @stevanandrijamicic #mondaymotivation move är fotsvepet. Stevan tog upp det ganska snabbt faktiskt. Superkul att dela och samarbeta.”

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Helen Maroulis (@helen_maroulis)

Intressant nog är det här den andra videon som publiceras på Helens konto där hon ses genomgå intensiva träningspass med världsmästarbrottaren Stevan Micic, inför det kommande mexikanska evenemanget. Efter givande sessioner med att nämna Stevan, utsträckte Helen också tacksamhet till de unga brottarna genom att säga, “Supertacksam att lära av @stevanandrijamicic och hans far.”

Hon tillade, “Det är så häftigt att välja någons hjärna och höra hur de anpassade sin träning, tekniker och strategier. Lär av världsmästaren!”. Eftersom åskådarna redan visste om Stevan och Helens träningspass, antydde hon sitt senaste inlägg genom att fråga åskådarna om de skulle vilja se Stevan lära sig sitt fotsvep. Följaktligen lärde hon sin välkända fotsvep i det senaste inlägget. Men vad är det som är så speciellt med Helen att hon lär en världsmästare sina drag?

Att övervinna alla hinder på vägen till toppen

Helen Maroulis är den första amerikanska kvinnan som tog sig ett OS-guld i fribrottning för kvinnor i Rio 2016. Men hennes firande blev en utmaning då hon genomgick en drastisk förändring två år efter denna stora prestation. Under 2018 blev Helen vittne till en allvarlig huvudskada som snart diagnostiserades som PTSD.

Läs mer: Paris 2024 Olympics Bound Michigan Wolverines Wrestling Star inleder en ny ansträngande träningsrutin i jakten på olympisk ära

Efter den här traumatiska upplevelsen sa Helen, “Jag gjorde mig själv från ung ålder att driva igenom allt … den nya lektionen var som att du inte kan fortsätta göra på det här sättet, du måste faktiskt lära dig att lyssna på din kropp och gilla, var balanserad och ta hand om dig själv…”. Men Helen banade sig ur denna tragiska skada och siktar nu på OS i Paris 2024 tillsammans med Stevan Micic.

Förra gången förlorade Stevan bronsmatchen mot motståndarens brottare Nurislam Sanayev vid OS i Tokyo. Han siktar dock på att vinna guld i år. Denna uppskattning kan göras när han uppnådde världsmästerskapstiteln 2023 av Kim Gukhyeon med 4-0 i viktklassen 57 kg. Eftersom både Stevan och Hellen tillhör samma viktklass har de tränat tillsammans sedan förra veckan.

Inlägget Olympic Wrestling Champion Helen Maroulis Mentors World Champ Stevan Micic när han förbereder sig för Paris OS 2024 dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär