Monday, February 26, 2024
HemOlympicsOlympics News: A Look Back When Muhammad Ali, Serena Williams, Magic Johnson...

Olympics News: A Look Back When Muhammad Ali, Serena Williams, Magic Johnson Blev Fackelbärare för de prestigefyllda spelen

Inleddes för första gången under Olympiska spelen i Berlin 1936 och har varit en viktig tradition i öppningsceremonin av spelen. Den heliga lågan, som symboliserar ljus av ande, kunskap och liv, spelar rollen som att förena individer, oberoende av eventuella splittringsfaktorer. Fackelstafetten börjar sin resa från de stora grekiska templen i Olympia och överlever en lång väg till den ultimata olympiska destinationen, som en symbol för länken mellan de antika och moderna spelen. Och i den traditionen är inkapslad rollen som en fackelbärare, som får förtroendet att transportera lågan till dess rättmätiga destination.

Fackelbärarna väljs ut utifrån hur de fört samman sina samhällen genom idrotten. När det gäller den dygden, låt oss ta en titt på de individer som gjorde det facklabärande tillfället exceptionellt genom sin närvaro.

OS-facklan bärs av legender

Att få vara fackelbärare är en enorm ära, minst sagt. De utvalda atleterna utför sin roll som en ledstjärna för hopp både på och utanför planen. Hittills har det funnits över hundra tusen individer som har tilldelats den äran. Även om vi inte kan välja oss igenom de bästa representanterna, är här en titt på några av de mest ikoniska facklorbärarna på senare tid.

Muhammad Ali

Med smeknamnet “The Greatest” och betraktas som en av de mest ikoniska sportfigurerna, fick boxaren två chanser att röra vid lågan i OS.

Muhammad Alis första chans kom i Olympiska spelen i Atlanta 1996, 36 år efter att han tog sitt första OS-guld. Och under de olympiska vinterspelen 2002 som hölls i Salt Lake City, Utah, fungerade den ikoniska boxaren som en viktig figur i den fackelbärande stafetten.

Serena Williams

Serena Williams skapade en gång rubriker för att hon klarade facklan under sin tenniskarriär, helt klart. Det var hennes pensionshistoria 2022. Men i OS 2004 fick hon bokstavligen bli en facklabärare.

Det prisade ögonblicket dök upp i Fort Lauderdale i stafetttävlingen med facklor 2002. Det var bara två år efter hennes första OS-slam i Sydney. I slutändan fortsatte den slamframgången fram till olympiska sommarspelen 2016, då Serena var tvungen att erkänna nederlag i både singel- och dubbeltävlingar.

Magiska Johnson

2002 års OS i Salt Lake City bevittnade en basketlegend som bar lågan.

Magic Johnson var på tårna när han fick chansen att bära facklan i Newport Beach. Upplevelsen var inte mindre än hans största NBA-inspelningar genom tiderna. Men som spelare berörde han sin olympiska gyllene ära under OS i Barcelona 1992, eftersom han var en del av det eftertraktade The Dream Team.

Venus Williams

För Venus Williams. hennes olympiska titel kom flera år före hennes syster, Serena Williams. I OS i Sydney 2000 vann hon sina första och andra OS-guld. Vad som är ännu bättre är att när facklans plikter kom, fick veteranen dela ansvaret med sin syster Serena Williams.

Den 43-åriga tennislegenden tog lågans välde från sin syster för att bära stafetten i den 2002 års Salt Lake City-upplagan. Men hennes framträdande i spelen fortsatte under en längre tid, fram till OS i Rio 2016.

David Beckham

Den ökända fotbollslegenden kunde inte låta sin smoking glida när han bar facklan i OS i London 2012.

Queen Elizabeth Olympic Park gav David Beckham en av de mest ikoniska närvaron i ceremonin. Samtidigt såg samma OS AC Milan-stjärnan förlora sin enda chans vid de olympiska spelen.

Läs mer: Vet du hur guldmedaljerna i Paris OS 2024 är utformade?

Nu, på tal om nuet, kommer OS i Paris 2024 att gå ner om bara några månader och enligt de senaste rapporterna har 80 % av de 11 000 facklorbärarna redan valts ut. Vilken ikon tror du kommer att ses lyfta den heliga lågan i år? Låt oss veta i kommentarerna!

Inlägget Olympics News: A Look Back When Muhammad Ali, Serena Williams, Magic Johnson Blev Fackelbärare för de prestigefyllda spelen dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär