Saturday, December 9, 2023
HemTennisOlyckliga nyheter då Rafael Nadals 39-årige veteranlandsman utfärdade två månaders förbud för...

Olyckliga nyheter då Rafael Nadals 39-årige veteranlandsman utfärdade två månaders förbud för dopning

Doping är ett allvarligt problem som kan orsaka betydande skada på ryktet för en viss sport. Under de senaste månaderna har vi sett kända idrottare som Simona Halep falla offer för användningen av förbjudna ämnen. Det senaste namnet som läggs till på denna olyckliga lista över skamliga idrottare är Fernando Verdasco, veteranlandsmannen till Rafael Nadal. Han har accepterat två månaders avstängning från International Tennis Integrity Agency.

Myndigheten fann honom skyldig till in

Fernando Verdasco, landsman till Rafael Nadal, avstängd för doping

ITIA fann den spanska spelaren skyldig till att använda ett förbjudet ämne, men erkände att det var oavsiktligt. En medicin med ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder), metylfenidat hittades i ett urinprov från det tidigare världsnr. 7. I februari 2022 genomgick Rafael Nadals landsman Fernando Verdasco ett dopingtest vid ett ATP Challenger-evenemang i Rio de Janeiro, Brasilien.

Spelaren accepterade att han försummade att förnya sitt undantag för terapeutisk användning (TUE). Dessutom beviljade World Anti-Doping Agency (WADA) en ny TUE till 2009 års Australian Open semifinalist.

Fernando Verdasco har accepterat två månaders avstängning för in

— International Tennis Integrity Agency (@itia_tennis) 30 november 2022

Dessutom angav den att sådana omständigheter alltid leder till ett kortvarigt avstängning. Löptiden är vanligtvis två år. Däremot kan han göra comeback den 8 januari.

Nu har många tennisentusiaster ifrågasatt flytten. Detta beror på att förbudets varaktighet överensstämmer med lågsäsongen och detta kommer inte att påverka hans körning på touren. Fans känner att det är en sanktion bara i namnet, eftersom det inte kommer att hindra något annat.

Vad är status för Simona Haleps dopingförbud?

Testbyrån stängde provisoriskt den rumänska spelaren för att ha testats positivt för en förbjuden substans. Halep förklarade att hon inte var medveten om det och tog det oavsiktligt. Dessutom har hennes fans och hennes tränare, Patrick Mouratoglou, stått vid hennes sida och tror att spelaren kommer att gå segrande ur denna kamp. Ingen avgörande förklaring har dock släppts ännu, och därför stannar Halep utanför banan.

Dessutom klev Halep bort från säsongen 2022 efter att hon genomgick en näsoperation. Spelaren stod inför ett olyckligt nederlag i första omgången i US Open efter att ha gjort en stark comeback 2022.

Vad är dina tankar om Haleps och Verdascos förbud? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär