Wednesday, December 6, 2023
HemF1"Okej, du kommer att bli MJ idag?": Ikoniska Michael Jordan knäpper in...

“Okej, du kommer att bli MJ idag?”: Ikoniska Michael Jordan knäpper in drillade mördarinstinkter i F1 Honey Badger Daniel Ricciardo som en liten pojke

Daniel Ricciardo är en färgstark karaktär. Och en personlighet som Formel 1 behöver. Han är snabb, charmig och har alltid ett smittsamt leende. Men att tro att honungsgrävlingen saknar något djup vore en allvarlig missuppfattning.

Redan 2018 stod Daniel Ricciardo vid ett vägskäl i livet. Det var då han skrev ett stycke för The Players’ Tribune. Han berättade om sitt beslut att lämna Red Bull för Renault och sin resa in i motorsporten. Äntligen såg vi filosofen bakom de galna Honey Badger-hjälmarna.

I artikeln gav australienaren oss ett förspel till den man han är nu. Mannen vi alla kallar honungsgrävlingen. Han skrev: “När jag var pojke hade jag den här stora affischen av Michael Jordan på min sovrumsvägg i vårt hem i Perth. Det var det berömda fotot av honom vid dunktävlingen 88. Han är mitt i flyget, bara svävande i höjden.”

“Jag tittade på det varje dag innan skolan, typ, OK, ska du bli MJ idag? I efterhand var jag inte MJ då – jag hade inte den där mördarinstinkten. Jag menar, jag var bara ett barn.”

“Jag har odlat min inre grävling under en lång, lång tid.”

Läs mer: När hans egna F1-drömmar kraschade, bryter den balanserade Daniel Ricciardo sitt samtal med McLarens efterträdare Oscar Piastri

Ricciardo stod inför ett liknande vägskäl efter sin McLaren-exit. Säkert att säga, australiensaren tänkte länge innan han bestämde sig för att komma tillbaka hem.

Daniel Ricciardo går igenom varför han valde Red Bull framför Mercedes

Daniel Ricciardo kan ha försämrat sitt rykte lite efter den katastrofala spelningen med McLaren. Det betyder dock inte att han inte är en eftertraktad man i Formel 1-hagen. För Ricciardo var det ett enkelt val mellan Mercedes och Red Bull. Men varför bestämde han sig för att återvända till Milton Keynes trots allt?

När hon pratade med podcasten “In the Fast Lane”, förklarade Honey Badger varför. Han började, “När jag var på Red Bull var Mercedes alltid “teamet”. Men enligt honom, “det var något om när Red Bull-grejen blev mer seriös, det blev mer och mer vettigt.”

“Lite förtrogenhet skulle vara bra för mig, att bara gå tillbaka och arbeta med människor jag har arbetat med tidigare.”

Nu när han är tillbaka där han hör hemma, kommer Daniel Ricciardo att få en chans till den eftertraktade Red Bull-racingstolen?

RELATED ARTICLES

Mest populär