Friday, February 3, 2023
HemTennisOffentlig dom över Novak Djokovics inträde i Australien avslöjad mitt i kontroverser...

Offentlig dom över Novak Djokovics inträde i Australien avslöjad mitt i kontroverser kring visumgodkännande

Novak Djokovic hamnade i en stor kontrovers när han reste till Australien. 35-åringen åkte dit för att försvara sin Australian Open-titel. Men enligt riktlinjerna för covid-19 kunde han inte komma in i landet. Senare, på grund av sin ovaccinerade status, var Djokovic tvungen att återvända från Australien och missade Australian Open.

Medan Djokovic fans var extremt missnöjda, stödde australiensarna sin regerings beslut. Snart ett år har gått nu och restriktionerna finns inte längre. Djokovic är också redo att spela i Australian Open 2023. Men är australiensarna nöjda med att Djokovic får spela? En dedikerad undersökning ger ett korrekt svar på denna fråga.

Vad australier tycker om Djokovics deltagande i Australian Open 2023

Novak Djokovic fick mycket hat från de australiensiska medborgarna för att ha utmanat sin regering. Medan majoriteten av australierna var emot att han fick spela förra året, var det några som ville att han skulle vara där. För att vara korrekt tar vi en titt på den exklusiva undersökningen som genomförts av Resolve Strategic.

Enligt resultaten av undersökningen var det tidigare endast 14 procent av australierna som ville att Djokovic skulle spela där, medan 71 procent var emot det. Men efter ett år och ändringar i riktlinjerna har aussiernas känslor för Djokovic förändrats avsevärt.

Enligt den nya undersökningen är 30 procent av Aussies glada över att ha honom i Australian Open 2023. Medan 41 procent fortfarande är emot det. Det betyder att antalet personer som vill ha Djokovic i Australian Open har fördubblats nu. Men majoriteten av människor är fortfarande emot honom.

Novak Djokovic är den mest framgångsrika spelaren i Australian Opens historia

Novak Djokovic gjorde sin debut i Australian Open 2005. Han kunde inte gå förbi den första omgången. Historien var densamma för honom nästa år också. Nästa år 2007 nådde han fjärde omgången. Serben fick sin första titel ur spel i sitt fjärde försök. Han vann Australian Open-titeln 2008.

De följande två åren gick Djokovic till kvartsfinal. Han tog titeln för andra gången 2011 och försvarade den framgångsrikt 2012 och 2013. Efter att ha missat 2014, vann han rygg mot rygg titlar 2015 och 2016.

Åren 2017 och 2018 var dåliga för serbern i Australian Open. Han kom dock tillbaka starkare och tog direkt tre titlar i rad från 2019 till 2021. Efter att ha missat i år kommer Djokovic att vara tillbaka 2023. Kan Djokovic vinna sin 10:e Australian Open-titel 2023? Låt oss veta i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär