Monday, February 26, 2024
HemNBAOdell Beckham Jr. vänder sig till Allen Iverson för inspiration när Ravens...

Odell Beckham Jr. vänder sig till Allen Iverson för inspiration när Ravens Find the Answer Against Texans

Medan Baltimore Ravens tog sig till sin första AFC Championship-match under den här eran, stal en spelare rampljuset. Även om Lamar Jackson var sensationell kunde kameror inte låta bli att lägga märke till en subtil hyllning. När han återvände från en skada den senaste säsongen, skulle Odell Beckham Jr. söka inspiration från ingen mindre än Allen Iverson när hans lag hittade en väg till seger.

Under spelet fick både fans och media en glimt av stjärnmottagaren med ett ovanligt par klossar. Samtidigt som korparnas färgschema var designen en välbekant syn. Inspirerade av Answer-4 från AI var klossarna en subtil men uppenbar hyllning till en legend. Complex Sneakers var snabb med att ta upp referensen. Men de var bara en liten bit av en större paj.

.@OBJ hyllade @AllenIverson med Reebok Answer 4-inspirerade klossar. pic.twitter.com/gBHh6R9YZx

— Complex Sneakers (@ComplexSneakers) 21 januari 2024

För laget är ögonblicket historiskt. För Lamar skulle det kanske tysta alla tvivlare som fanns kvar.

Frågorna kanske äntligen har ett svar. I flera år har manuset till Lamar Jackson varit detsamma. Trots oöverträffade fysiska egenskaper och atleticism, höll hans brister i slutspelet honom tillbaka. På 5 säsonger hade ynglingen ännu inte haft ett kännetecknande slutspelsögonblick, än mindre en match.

På väg att vinna sin andra MVP den här säsongen, den yngsta i NFLs historia, var frågorna höga för spelet. Men den dynamiska quarterbacken kom igenom för sitt lag. Och han gjorde det i en helt dominerande uppvisning. Både löpning och passning var det ingen hejd på en av spelets genom tiderna storheter.

Lamar Jackson finner signaturögonblicket i Ravens seger

Trots att han möter en nybörjarback och ett överpresterande Houston Texans-lag, var oddsen inte till Lamars fördel. Eftersom CJ Stroud kom ifrån, vad som statistiskt sett kan vara den bästa QB-säsongen för rookie i NFL-historien. Dessutom hade hans ordinarie säsongsframgångar översatts till ett perfekt passningsbetyg i slutspelet.

Med tanke på Jacksons egen kamp var tvivel stor. Men bakom ett kvävande försvar, en rabiat publik och häpnadsväckande spel, ville den andra enhälliga MVP:en i NFLs historia sitt lag till seger. Medan båda spelarna inte kunde få igång ett passningsspel kunde Lamar komma igenom i kritiska ögonblick.

Men det var hans löparspel, förmågan som försätter honom i sällsynt luft tillsammans med Michael Vick, som visade sig vara skillnaden. Med 100 rusande yards och 2 rusande TDs var Lamars dubbla spel svaret. Nu väntar ett datum för AFC Championship Game nästa vecka, mot antingen Josh Allen eller Patrick Mahomes.

Kan Lamar fortsätta sin överjordiska säsong och befästa sig själv bland alla tiders storheter? Eller finns det fler frågor kvar att besvara?

Inlägget Odell Beckham Jr. vänder sig till Allen Iverson för inspiration när Ravens Find the Answer Against Texans dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär