Wednesday, February 28, 2024
HemSkiing"Oavsett din ålder, ge inte upp": 92-åriga Utah-kvinna sätter Guinness-rekord som äldsta...

“Oavsett din ålder, ge inte upp”: 92-åriga Utah-kvinna sätter Guinness-rekord som äldsta kvinnliga vattenskidåkare

Utah-baserade Dwan Young har precis omdefinierat talesättet “ålder är bara en siffra.” Dagens berättelse berättar historien om en “ung” kvinna som har visat världen att man kan uppnå vad som helst med grus, viljestyrka och beslutsamhet. Dwan Young, som har åkt skidor i över 63 år nu, har skrivit historia för att vara världens äldsta kvinnliga vattenskidåkare med sina 92 ​​år!

Även om detta definitivt är fantastiska nyheter för den unga familjen att fira, är historien om hur skidåkaren gjordes medveten om att hon är en rekordbrytare inget annat än hjärtvärmande. Och hon har sitt barnbarn att tacka för den rörande gesten.

“Oavsett din ålder” – Dwan Young delar sin kärlek till skidåkning

När hon tittade på sin mormors enorma kärlek till sporten, kom Dwans barnbarn Becca på en plan. Hon kontaktade i hemlighet myndigheterna vid Guinness Books of World Records för att bekräfta om Dwan kvalificerade sig för rekordet eller inte. Efter att bekräftelsen kom ordnade hon med intyget och ramade in det. Familjen väntade dock på att julens gynnsamma tillfälle skulle komma när de överlämnade presenten till 92-åringen.

Till en början trodde Dwan att hennes nära och kära gjorde något slags spratt mot henne. Men efter att ha insett gåvans äkthet blev 92-åringen tårögd av glädje. När hon pratade om sina första dagar i sporten sa Dwan att hon började åka skidor när hon var 30 år gammal. Hon utvecklade saken och sa att stugan de köpte nära Bear Lake fick henne att bygga en skida och komma på vattnet. Och sedan 1960-talet har hon inte sett sig tillbaka.

Dwan Young avslöjade hemligheten bakom hennes iver i denna åldersvilja. Hon betonade att om någon har viljestyrka att uppnå något så kommer de säkert att bli framgångsrika, oavsett ålder och situation. Hon sa “oavsett din ålder, ge inte upp.”

Dwan fördubblade också hur hon mår när hon gick in i vattnet. Hon sa: “Innan jag går i vattnet får jag fjärilar.” Men Dwan klargjorde också att när hon väl träffar vattnet försvinner all spänning och hennes nerver börjar lugna sig. Dwan tillade, “Det är luften som flödar och upprymdheten. Det är bara en väldigt rolig och spännande sport.”

Men att utöva en sport som skidåkning eller vilken sport som helst för den delen vid 92 års ålder är verkligen något. Men medan världen är vördnad för Dwan Young, delade skidåkaren på hur mycket arbete hon lagt ner. Visste du att hon spelar tennis även när hon är 92?

Dwan Young delar med sig av sin träningsplan samtidigt som hon betonar viljestyrkan

Som 92-åring går Dwan regelbundet på tennisbanan ett par gånger i veckan. Hon ägnar sig också åt vattengympa för att hålla sig i form på vintern. När hon talade om sin utveckling inom skidåkningen sa Dwan att hon hade ett utdraget försök och testade regim som fick henne att utvecklas från att åka skidor med två skidor till att nu åka slalom.

Läs mer: VIDEO: Vinterspänningen kostar nästan skidåkarens liv efter kamerafångst av björn som laddar över hans spår

Hon tillskrev sina framsteg till sina barn, som hjälpte henne mycket att fullfölja sin passion. 92-åringen sa: “Mina barn sa hela tiden,” Farmor, böj på knäna! Håll armarna raka och låt båten dra ut dig!’ Nu, i min ålder, tar jag mig upp ur vattnet på två och bara tappar en.”

Med världsrekordet nu uppnått vill familjen Young nu att Dwan ska fortsätta surfa. Om det visar sig vara en lika produktiv satsning som skidåkning är svaret som bara framtiden kommer att utvisa.

Inlägget “Whatever Your Age, Don’t Give Up”: 92-Year-Old Utah Woman Sets Guinness Records as Oldest Female Water Skier dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär