Sunday, December 10, 2023
HemUfcNy tillfällig mästare uppmanar Dana White och UFC att ta bort Jon...

Ny tillfällig mästare uppmanar Dana White och UFC att ta bort Jon Jones från tungviktsbältet efter att ha kallat Stipe Miocics titelchans för “skräp”

Tom Aspinall är den interimistiska tungviktsmästaren i UFC på pappret. För de flesta UFC-fans och analytiker är han dock UFCs tungviktsmästare. Det här är för att Jon Jones kommer förmodligen att lägga av efter sin nästa kamp mot Stipe Miocic. Och Miocic är 41 år gammal, långt över sin bästa ålder. Få förväntar sig att han ska slå Aspinall om de två skulle slåss.

Det är därför Aspinall anses vara UFC:s de facto tungviktsmästare av många. Som ett resultat vill Aspinall bli erkänd som den riktiga tungviktsmästaren. Han krävde nyligen att UFC skulle ta bort titeln från Jones.

Tom Aspinall gör ett fall för att Jon Jones ska bli avklädd

Tom Aspinall besegrade KO-artist Sergei Pavlovich på 69 sekunder på UFC 295 för att bli UFCs interimsmästare i tungvikt. Denna match gjordes med kort varsel efter att Jon Jones skada tvingade honom att dra sig ur sitt första tungviktstitelförsvar mot Stipe Miocic på MSG-kortet. “Bones” kallades slaget om getterna och kallade det den viktigaste kampen i hans karriär. Efter skadan kommer dock den tidigare 205-pundsmästaren att vara ur drift i cirka åtta veckor, vilket var det som fick UFC att skjuta upp Miocic-kampen till nästa år i väntan på Jones återhämtning. Trots sin långa frånvaro har Jones dock inte fråntagits sin titel.

Aspinall var inte nöjd med detta och kände att Jones borde fråntas tungviktskronan när Bisping frågade honom i ämnet. “Ja, jag har inte hört något från UFC. Jag tycker att Jon Jones borde fråntas titeln, om jag ska vara ärlig, eftersom alla andra gör det när de blir så skadade. Jag förstår inte varför han fortfarande har det. Jag förstår inte det, säger den interimistiska mästaren till Bisping.

Manchesterbon förklarade att han var den riktiga tungviktsmästaren och kunde inte se varför Jones-Miocic var vettigt längre. Han tyckte att det var orättvist att de fick särbehandling av UFC och att få privilegier som andra fighters inte ges av befordran.

“Jag tror att jag borde vara den riktiga mästaren just nu. Det är svårt att säga utan att låta oförskämd men vem som har frågat om Jon Jones och Stipe längre. Varför får vi ha den här arvsstriden och de får leva efter sina egna regler?” frågade Aspinall sin engelsman.

Aspinall vill slåss mot Miocic och sedan mot Jones

Aspinall sa att han borde få slåss mot Miocic härnäst och sedan möta Jon Jones när han kommer tillbaka. Det kände han Dana White skulle inte göra dessa slagsmål i ett försök att skydda Jones och hans arv. “Jag vill slåss mot Stipe och sedan vill jag slåss mot Jon Jones… Allt det här andra är skräp. Sluta skydda din pojke på toppen där. Jon Jones, om han är skadad, gå ur vägen, jag ska slåss mot Stipe,” anmärkte Aspinall.

Efter UFC 295, anklagade Dana White för att ha stängt Jon Jones vs. Francis Ngannou i Co-promotion med PFL trots flera rättegångar

Det verkar extremt osannolikt att om Jones vinner mot Miocic kommer han att slåss mot Aspinall. Han är troligen ute efter att slåss mot tungviktsGOTEN och befästa sitt arv som den största mixed kampsportaren genom tiderna. En förlust mot Aspinall, vilket är en möjlighet, skulle vara den enda riktiga skavanken på hans rekord. Om Miocic besegrar Jones kommer han dock att vara mer mottaglig för att slåss mot Aspinall.

RELATED ARTICLES

Mest populär