Wednesday, February 28, 2024
HemBasketballNuggets Skadeuppdatering: Varför är Nikola Jokic ute ikväll mot Thunder?

Nuggets Skadeuppdatering: Varför är Nikola Jokic ute ikväll mot Thunder?

Oklahoma City Thunder kommer att vara värd för de regerande NBA-mästarna i natt och det kommer att bli en episk sammandrabbning som det är mellan två toppserier från Eastern Conference. Denna match kommer att markera fjärde gången de två lagen möter varandra med OKC med 2-1 fördel.

Men Nuggets kommer in heta eftersom de är på en två-game segerserie genom att besegra starka lag som Bucks och Sixers. Men ikväll kommer de att spela med ett underläge eftersom grundstenen i deras Nikola Jokic inte kommer att delta i denna matchup.

Nikola Jokic (baksida) listade ut onsdag.

— Underdog NBA (@Underdog__NBA) 31 januari 2024

Enligt skaderapporten är Jokic dömd ur spel på grund av smärta i ländryggen. Detta är det första spelet som Jokern kommer att sakna sedan den 27 november, vilket visar hans höga nivå av uthållighet. Han har varit en av de mest hållbara spelarna i hela ligan eftersom han har dykt upp i minst 72 matcher i de 8 kampanjer han har spelat i NBA.

Men i de 47 matcher Jokic har spelat den här säsongen har han tagit sitt lag till toppen av Eastern Conference-tabellen. Inte nog med det, han är också en föregångare i MVP-loppet med i snitt 26,3 poäng, 12,1 returer, 9 assist och 1,2 steals per match. Så hans frånvaro kommer att kännas av Nuggets, men hur är det med Oklahoma City Thunder? Är de i så bra form att de kan dra nytta av frånvaron av Jokic?

Chet Holmgren får ta med sitt A-spel

Oklahoma City Thunders stjärnspelare, 2x All-Star Shai Gilgeous-Alexander har varit otrolig den här säsongen. Han har medverkat i 46 matcher och har snittat 31,3 poäng, 5,6 returer och 6,4 assist per match. Men på grund av en sjukdom är han tveksam i den kommande matchen mot Nuggets, vilket är en stor nackdel för OKC. Med anledning av det kommer rookiesensationen Chet Holmgren att få guida sitt lag till ära i kväll.

Läs mer: Bör Nikola Jokic betraktas som en topp-10-spelare i NBA:s historia?

Men Holmgren har kämpat för att anpassa sig till NBA-schemat och har nyligen sett en total poängminskning. För närvarande har den 21-årige rookien i snitt 16,7 poäng, 7,5 returer och 2,5 assist. Dessa siffror är inte dåliga men Holmgren hade presterat mycket bättre tidigare, så den här nedgången är lite oroande för Thunder.

Men på grund av frånvaron av Gilgeous-Alexander kommer den 21-årige centern att få axla sitt lags ansvar i kväll. Han har till och med möjlighet att visa sin mognad och motståndskraft.

Så vad tycker du? Kommer han att kunna hjälpa Oklahoma City Thunder i ära? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Inlägget Nuggets Injury Update: Why Is Nikola Jokic Out Tonight vs Thunder? dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär