Saturday, December 9, 2023
HemTennisNovak Djokovics "perfekta kärlekshistoria" återkallas av Boris Becker när han kastar ljus...

Novak Djokovics “perfekta kärlekshistoria” återkallas av Boris Becker när han kastar ljus över slutet på ett framgångsrikt samarbete

Boris Becker har blivit invald i Hall of Fame på grund av det oöverträffade arvet han skapade under sin storhetstid. Med 49 ATP-singeltitlar har den tyska tennisikonen utan tvekan lyckats förbli en formidabel och legendarisk figur under hela sin resa på banan. Även efter sin pensionering har det före detta tennisäset hållit en hög profil i tennisriket, om än i en annan roll som tränare.

55-åringen, som nu har tillträtt tränaruppgifterna, slog sig tidigare ihop med en av “GOATS” på herrtouren, Novak Djokovic. Men efter att ha njutit av en del Grand Slam-härlighet, skildes dock Becker och Djokovic 2016. Påminner om sin splittring med den serbiska tennisspelaren och öppnade nyligen Hall of Famer om hur den “perfekta kärlekshistorien” tog slut. .

Boris Becker avslöjar orsaken bakom sin splittring med Novak Djokovic

Efter att ha samarbetat med “Djoker” 2014, guidade den tyska tennislegenden honom till sex Grand Slam-triumfer på touren. Men trots att de åtnjöt några stora framgångar tillsammans upphörde samarbetet strax efter tre säsonger.

Boris Becker betonade sin splittring i en intervju med Lequipe och sa: “Tre år tillsammans, där vi vinner allt, upprepade gånger… Låt oss säga att boken skrevs. Jag tror att han var trött, han tog en paus och jag tog en också. Den perfekta kärlekshistorien närmade sig sitt slut. Det fanns inget mer.”

Bortsett från detta påverkade det före detta tennisäset som teknisk chef för tennis i Tyskland också hans partnerskap med serben. Han tillade, “Samtidigt blev jag teknisk chef för tennis i Tyskland, som ingen pratade mycket om. Jag drog mig inte tillbaka från tennis, jag tillbringade mycket tid med den unge Zverev, med Davis Cup-laget i fyra år.”

Beckers split med Djokovic satte dock inte stopp för den förstnämndes tränaruppdrag, eftersom han nu samarbetar med en annan ATP-superstjärna.

En annan ATP-spelare är under handledning av Becker

Efter att ha skilts från serben har Hall of Famer återigen tagit upp tränarrollen för den danske tennisstjärnan, Holger Rune. 55-åringen gjorde sitt första framträdande på Runes box på Swiss Indoors, där han nådde semifinalomgången i hardcourt-evenemanget. Senare säkrade dansken också en kvartsfinal vid Paris Masters under ledning av den tyska före detta världsnr 1-spelaren. Nu är Becker och Rune alla redo för de pågående Nitto ATP-finalerna, där de för närvarande spelar gruppomgången i Turin.

Novak Djokovic och hans konstigaste övertygelser – från telepati till magiskt vatten, hur hjälper det honom att ta 24 Grand Slams?

Tror du att den tyska tennislegenden kommer att hjälpa Rune att hitta sina optimala nivåer på banan? Låt oss veta i kommentarsfältet.

RELATED ARTICLES

Mest populär