Wednesday, December 6, 2023
HemTennisNovak Djokovics "Level of Execution" väcker minnen av Rafael Nadal och Daniil...

Novak Djokovics “Level of Execution” väcker minnen av Rafael Nadal och Daniil Medvedev rivningsjobb till berömd tennisanalytiker

När Carlos Alcaraz slog Novak Djokovic i Wimbledon kände många att hans tid närmade sig sitt slut. Den 24-faldiga grand slam-mästaren kom dock tillbaka ännu bättre och vann fler titlar när han återvände. Nu när ATP-säsongen har avslutats spekulerar tennispersonligheter om Australian Open, och alla väljer Djokovic som sin favorit att vinna genom att återkalla några av hans tidigare bedrifter.

En av dem verkar vara en berömd tennisanalytiker. Hans beundran för den serbiska stjärnans skicklighet verkar vara så imponerande att han återkallade två av de tuffaste konkurrenterna som Djokovic mötte – Rafael Nadal och Daniil Medvedev.

Tennisexperten påminde om Novak Djokovics dominans i Australian Open

När tennissäsongen går mot sitt slut har spekulationerna om Australian Open redan börjat. Djokovic är Gill Gross favorit när han pratade om serbinatorn i Monday Match Analysis-podden. Enligt honom är han oslagbar om han spelar bra, och hans nuvarande prestation pekar på alla tecken på att han kommer att vara dominant i Aussie slam.

Hans prestation påminde Gross om när Djokovic besegrade Rafael Nadal i 2019 Australian Open och Daniil Medvedev 2021. Tennisanalytikern talade med tillförsikt om sin tro på den 24-faldiga grand slam-vinnarens färdigheter på banan.

Detta gjorde det möjligt för Gill Gross att minnas den enorma prestation som Novak Djokovic gjorde på australiensisk bana. Han sa: “Och det såg verkligen ut så i den här finalen. En prestation som påminde mig om när han spelade mot Nadal i Australian Open-finalen 2019. Kanske ett par år senare när han spelade mot Medvedev i Australian Open-finalen 2021.”

Han tillade vidare att Djokovics visning visade att han inte tävlade längre och njöt av sporten. “De här uppvisningarna av tennis där det inte ens är matchens tävling du njuter av. Det är bara att bli imponerad peka in och peka ut av nivån på utförande som du ser.”

36-årige Novak Djokovic påmindes om 2-åriga US Open Heart-Break när Daniil Medvedev avfyrar självsäker varning inför en mastodontstrid

Även om Gross påmindes om andra av Djokern som gav tuff tid åt tennisstjärnan på banan. Dessa inkluderade några av de stora namnen som Carlos Alcaraz och Medvedev. Serbinatorn kom dock ändå ut som segrare.

Djokovic förblir motståndskraftig inför hård konkurrens

Finalen i Cincinnati Masters såg en repris av Wimbledon-finalen. Alcaraz mötte Djokovic och den serbiske Maestro fick sin revansch mot den som slog honom. Men Alcaraz gick inte lätt in i natten och påminde den 36-årige spelaren om Rafael Nadal när han sa, “spanjorer dör aldrig”, under Djokovics vinnartal.

Sedan, i US Open, mötte Djokovic Medvedev, som vann i samma match 2021. Han sa att han måste vara 10 gånger bättre om han vill ha en chans att besegra Djokern. Serbinatorn är still going strong och klipper ner spelarna till vänster och höger. Med sitt nuvarande momentum ser han redo och redo att vinna Aussie-slam.

RELATED ARTICLES

Mest populär