Wednesday, February 28, 2024
HemAndy RoddickNovak Djokovics brist på signatur "visceral" egenskap får Andy Roddick att avge...

Novak Djokovics brist på signatur “visceral” egenskap får Andy Roddick att avge “förvirrande” dom

Jannik Sinner som slog Novak Djokovic var en av hans största prestationer i Australian Open innan han vann slam. Den italienska spelaren dominerade Serbinator i de två första seten när Djokern siktade på att göra en comeback. Han stoppades dock i sin väg. Många tennispersonligheter har delat med sig av sina tankar om varför han inte kunde vinna matchen.

Andy Roddick delade också med sig av sina tankar om varför han inte lyckades slå ut Sinner i semifinalen. Han satte sig ner med Jon Wertheim i det inledande avsnittet av hans podcast och de två diskuterade sammandrabbningen.

Novak Djokovic lämnade förvirrad av Jannik Sinner-triumf

Djokovic hittade inte ofta publiken som ställde sig bakom honom. Han är dock känd för att använda publikens hån för att motivera sig själv. Även om det var sant för hans tidigare år, har situationen förändrats lite nu. Nu jublar mycket av tennisvärlden för honom, och Roddick tror att det var delvis ansvarigt för hans fall under Australian Open-semifinalen, som han avslöjade i sin podcast, “Served with Andy Roddick”.

“Det var konstigt eftersom han var tvungen att anpassa sig till publiken som hejade på honom, eller hur? Så han kunde inte använda det där med mig mot dig, och det var förvirrande. Jag trodde att jag var på arenan den dagen, och eh, matchen mot Sinner var första gången på länge jag såg honom på ett sätt söka efter en energitrollkarl eller motivationskälla ovanpå en matchup som mycket snabbt har blivit en svår en för honom.”

Läs mer – Rafael Nadals farbror Toni tror att Australian Open förespråkar Jannik Sinners ankomst som Carlos Alcarazs “True Rival”

Roddick tror att ett liknande scenario inträffade när Djokovic bekämpade Grand Slam-prestationen 2021 och besegrades av Daniil Medvedev i US Open-finalen. Medan han lämnades att gnälla för att hitta sin motivation, enligt Roddick, har serberen avslöjat sin sanna källa till motivation att fortsätta.

Hur Djokovic håller sin eld vid liv

När han förberedde sig för Nitto ATP-finalen 2023, sa Djokovic att hans drivkraft kommer från mer än att bara uppnå titlar inom sporten. ”Jag älskar också att tävla, jag älskar sporten. Det är verkligen min största motivation, för jag har gjort många rekord, jag har slagit många rekord och det är fantastiskt”, avslöjade han i en ATP Tour-intervju.

Medan han fortsatte att kämpa mot Sinner för varje poäng, gick den italienska stjärnan som segrare i nyckelögonblicken. Han tävlade om att gå vidare i turneringen, men Sinner visade sig vara den bättre spelaren på den ödesdigra dagen.

Inlägget Novak Djokovics brist på signatur “viscerala” egenskap uppmanar Andy Roddick att leverera “förvirrande” dom dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär