Saturday, December 2, 2023
HemTennisNovak Djokovics attitydförändring identifierad som en fasansfull ATP-finalstund talar mycket om honom...

Novak Djokovics attitydförändring identifierad som en fasansfull ATP-finalstund talar mycket om honom – “Han var dirigenten”

Älska honom eller hata honom, men du kan inte ignorera den nuvarande världsettan i tennis, Novak Djokovic. Han använder kritik som bränsle och tisdagskvällen i Piemontes huvudstad var inget undantag. Trots förlusten mot hemmafavoriten, Jannik Sinner i ATP-finalen, sågs han sarkastiskt gestikulera mot den italienska publiken. Den 49-årige före detta brittiska nummer 1 i tennis, Tim Henman märkte något ovanligt med serberen. Låt oss ta reda på vad det var.

Novak Djokovic bevittnade ett slut på sin episka 19-matcher obesegrad rad i händerna på den 22-årige italienska spelaren. Jannik Sinner besegrade nummer 1 med 7-5,6-7(5),7-6(2) i ett 3-timmars och 9-minuters nagelbitande möte. Fansen såg helt extatiska ut med Sinners seger på Pala Alpitour. Det var dock några ögonblick i matchen där serbien mötte värmen från de fientliga fansen. Hur reagerade han på det?

Novak Djokovic hade en perfekt reaktion för att tysta fansen i Turin

Det var en högintensiv match med action från början där nummer 1 tävlade med nummer 4. Många fans idoliserar Novak Djokovic och sedan finns det några som slår ut med negativa kommentarer när han kliver in på banan. Att ha en slagkraftig karaktär har sina konsekvenser, serbern är nu van vid det. Publiken skanderade Sinners namn direkt från det ögonblick han klev in i domstolen.

Under matchens första set slog Djokovic ett dubbelfel och fansen jublade för det. Serbien såg inte alls nöjd ut. Under ett annat fall överlämnade han en brytpunkt till italienaren och klappade sarkastiskt åt publiken när de firade hans misstag. Det tog inte lång tid för fansen att slå tillbaka mot serben genom att vissla och bua på hans öron från läktaren.

När Tim Henman såg denna reaktion från Djokovic, den sexfaldiga semifinalisten i Grand Slam, kände Tim Henman att han kanske njöt av sin roll som tennisens bad boy. I en Amazon Prime-video sa han: “Ibland när Djokovic börjar ta sig an en publik är det med mycket mer fientlighet än vad han visade här. Här såg han ut att trivas. Kanske är det en återspegling av att han avslutade året som världens nr 1 oavsett. Han var konduktören. Försöker orkestrera publiken. Det verkade att han var på gott humör, men han kommer att bli besviken över att förlora den här matchen.”

Henman kände att den 24-faldiga Grand Slam-vinnaren hämtar inspiration från alla negativa saker som kastas mot honom. Eftersom Djokovic redan säkrade topplatsen vid årets slut, kommer Djokovic nu att se till att avsluta året på en högre ton i Turin.

Novak Djokovic är fortfarande med i kapplöpningen om att vinna sin 7:e ATP-finaltitel

ATP-finalerna ger dig alltid en andra bit på körsbäret. Novak Djokovic skulle nu se till att utnyttja de flesta av sina chanser när han möter Hubert Hurkacz i den sista gruppspelsmatchen på torsdag. Kan Djokovic gå vidare till utslagsfasen av turneringen?

Tja, det finns fortfarande massor av permutationer och kombinationer att ta hand om för att få det svaret. Om han vinner matchen mot den polska landskampen och Sinner slår Holger Rune sedan går Djokovic igenom. Men om han lyckas slå Hurkacz i raka set och Rune besegrar italienaren i tre set går Djokovic igenom som grupptopp.

Djokovic kan också nå semifinal om han slår Hurkacz i raka set och Rune besegrar Sinner i raka set. Men för att komma till alla dessa beräkningar måste Djokovic slå Hurkacz i sin 7:e match. Kan Djokovic rycka till sig segern över Hurkacz på torsdag?

RELATED ARTICLES

Mest populär