Vinnaren av 17 Grand Slam-titlar, Novak Djokovic, har inte haft de bästa säsongerna i år. Serberen har haft sin mest framgångsrika löpning vid Australian Open när det gäller majors. Han har vunnit Australian Open åtta gånger. Faktum är att han verkligen vill utvidga den. Med hänsyn till statistik skulle Novak njuta av möjligheten att spela i Melbourne.

Effekterna av Covid-19 är fortfarande stora. Under de senaste månaderna har det varit sportevenemang som har återupptagits. Miljön är inte densamma som vi är vana vid. Australian Open ser ut att placeras i början av nästa år. Tennis Australien och den viktorianska regeringen arbetar efter bästa förmåga för att säkerställa ytterligare en fantastisk händelse.

På tal om den här frågan betonade Novak den där, “Jag är väldigt nöjd med hur Craig Tiley och den andra personalen från Tennis Australia har försökt kämpa för oss så bra förhållanden som möjligt för spelarna. Men det är inte heller i deras händer, Australiens regering beslutar och Victoria om villkoren och begränsningarna och så vidare. ”

Novak Djokovic på ATP-finalen 2020
Tennis – ATP-finaler – O2, London, Storbritannien – 18 november 2020 Serbiens Novak Djokovic under sin gruppspelsmatch mot Rysslands Daniil Medvedev REUTERS / Toby Melville

Läs också: http: // “Svåraste matchen mot Novak Djokovic” – Alexander Zverev hoppas på semifinalbiljett efter att ha besegrat Diego Schwartzman

Följande protokoll är obligatoriskt

Människor som reser över gränser till olika länder görs själva i karantän. Beroende på riktlinjerna från det aktuella landet. Spelare måste följa detsamma när de kommer till Australien. Djokovic tillade vidare, ”Jag hoppas att det kommer att finnas stöd och förståelse från den australiensiska regeringen för spelarna och för Tennis Australia. Och de kommer att tillåta spelare att tävla under den andra veckan i karantän och förhoppningsvis kommer det att hjälpa oerhört med kalendern och allt och du kommer inte att förlora en vecka.

Djokovic är för närvarande i London för att avsluta säsongen på en vinnande ton. Efter att ha fallit bytet för Daniil Medvedevs händer måste ”Djoker” vinna den sista gruppmatchen mot Alexander Zverev i morgon.