Saturday, December 9, 2023
HemTennisNovak Djokovic står några centimeter ifrån sitt "största mål" när han söker...

Novak Djokovic står några centimeter ifrån sitt “största mål” när han söker den ultimata äran i ATP World Tour-finalen

I den professionella tennisvärlden kommer varje säsong med sin del av segrar, hjärtesorg och rekord. Novak Djokovic, den ikoniska tennislegenden, som visade sig vara ostoppbar, lade till flera milstolpar till sin härliga karriär. Efter sin minnesvärda seger i Paris Masters rustar legenden nu upp för ännu ett spännande kapitel i hans historia.

Med ATP-finalerna planerade att börja om bara några timmar är alla ögon riktade mot Djokovic, som går in som toppseed. Eftersom legenden står bara ett steg från att erövra ännu en milstolpe, gav hans senaste avslöjande om sina mål vid årets slut ytterligare en poäng för fansen att se fram emot. Det ambitiösa tillkännagivandet, som inte bara handlar om detta år utan historia, kom ut som ett uttalande som fansen absolut inte skulle vilja missa.

Novak Djokovic bara en seger bakom sitt årsslutsmål

Novak Djokovic, som för närvarande innehar topplaceringen på ATP-rankingen med imponerande 11 445 poäng, är precis på väg att nå sitt mål för 2023. När den serbiske tennismästaren kommer att kliva in på banan vid ATP-finalen i Turin, är han bara timmar ifrån att säkra sin världsposition vid årets slut. Med ett stort försprång på 3 000 poäng över andrarankade Carlos Alcaraz behöver Djokovic bara en seger till för att försvara sin position.

I ett uttalande till ATP Media på fredagen i Turin avslöjade Djokovic sina mål och sa: “För mig är det största målet just nu att avsluta säsongen som nummer 1-spelare i världen, så förhoppningsvis kan jag nå det. Jag behöver en vinst, så förhoppningsvis händer det. Och då skulle jag såklart älska att vinna turneringen också. Men det är målet, och sedan får vi se vad som händer efteråt.”

Medan tennisvärlden ivrigt väntar på att bevittna Djokovics kommande seger, kan det få hans mål vid årets slut. Utöver det väntar även en annan historisk milstolpe på Djokovics fullträff.

En historisk milstolpe väntar Djokovic

Förutom att uppnå sitt årsslutsmål är Novak Djokovic på gränsen till att nå en historisk milstolpe i tennisvärlden. Efter att ha avslutat året som världsnummer 1 sju gånger, om han säkrar topplatsen den här gången, kommer han att gå längre före sin barndomsidol, Pete Sampras, som har 6 nr. 1 slutar.

När Djokovic motsvarade Pete Sampras rekord 2021, som rapporterats av ATPtour.com, sa han, “Bara stolt och extremt glad. Det var uppenbarligen ett av de största målen och det är alltid ett av de största målen, att försöka bli nr 1 och avsluta säsongen som nr 1. Att göra det för rekord sjunde gången och överträffa min barndomsidol och förebild, Pete, är otrolig. Mycket tacksam, mycket välsignad över att vara i den här positionen.”

Den serbiske tennismästaren, som redan ligger före Roger Federer och Rafael Nadal som står på femårsplats nr 1, ser nu fram emot att skapa sitt avtryck i Turin. När Djokovic förbereder sig på att lägga till ytterligare ett kapitel i historieböckerna väntar tennisentusiaster över hela världen ivrigt på att årsslutsturneringen ska börja. ATP-finalerna i Turin rymmer inte bara möjligheten för Djokovics nuvarande mål utan erbjuder också chansen att vända på steken.

RELATED ARTICLES

Mest populär