Sunday, February 25, 2024
HemTennisNovak Djokovic hittar en förtjänt plats bland ungdomar över Roger Federer när...

Novak Djokovic hittar en förtjänt plats bland ungdomar över Roger Federer när Coco Gauff gör rakt inträde

För att bli vad hon är i tennisvärlden idag har Coco Gauff hämtat inspiration från de bästa runt omkring henne! Oavsett om det är Serena Williams eller Roger Federer har 19-åringen sett upp till gårdagens stjärnor för att göra sitt spel bättre. Men vet du att även efter att ha idoliserat den 42-årige schweiziska tennislegenden för hans perfektion, finns det ett nyckelelement för vilket hon ser upp till hans rival?

Nyligen pratade US Open-mästaren 2023, som för närvarande spelar i Australian Open, om hur hon, bara för att förbättra en viktig aspekt av sitt spel, ser upp till ingen mindre än Novak Djokovic. Låt oss ta en titt på vad den unge amerikanen har att säga om att lära sig ett nyckelelement från serbern.

Coco Gauff ser upp till Novak Djokovic för hennes förbättring

Den fjärde rankade tennisspelaren, efter att ha tagit sig till andra omgången av Australian Open, öppnade på presskonferensen efter matchen hur hon arbetar med sina tenniskunskaper. Genom att prata om hur hon lägger mycket kraft på att förbättra sin backhand och retur öppnade hon upp om hur hon även efter att ha idoliserat Federer ser upp till Djokovic för att få en bra avkastning på banan.

Hon sa: “Det beror bara på servern. Ja, definitivt förkorta svingen. Jag har sett mycket på Novak för jag vill återvända som han. Han är förmodligen den bästa återvändaren. Ja, det är han definitivt. Jag vill återvända som han. Om man tittar på hans svängningar på avkastningen är det inte som fulla klipp. Det är mycket kortare och förkortat till när han faktiskt slår.”

Inte bara det, hon sa också hur hon har ett mål att lära sig att få en återgång precis som han. Tillsammans med det lyfte hon också fram hur han har jobbat mycket med att möta stora servar på banan. När Gauff går in i den tredje omgången av AO, kommer hon att försöka fortsätta sin vinstsvit mot Alycia Parks.

Inlägget Novak Djokovic hittar en förtjänt plats bland ungdomar över Roger Federer som Coco Gauff gör en trubbig antagning dök först upp på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär