Tuesday, February 27, 2024
HemTennisNovak Djokovic begraver Demons of Vaccination Saga mitt i återgång till "Happy...

Novak Djokovic begraver Demons of Vaccination Saga mitt i återgång till “Happy Place” inför Australian Open

Novak Djokovics triumfer på planen har ofta fått lovord, men utanför plan är saker och ting inte detsamma. Den serbiske tennisspelaren har varit ett mål för motreaktioner, särskilt på grund av sin anti-vaccinationshållning, som också fick honom att deporteras från Australien i januari 2022. Men “Djokern” kommer inte att låta demonerna för två år sedan få sina förhoppningar ner den här säsongen, enligt hans senaste avslöjanden.

En säsong efter sin kontroversiella vaccinationssaga vann 36-åringen Australian Open för en rekord 10:e gång. Även om hans återkomst till australiensisk mark 2023 var en “nervös” sådan, öppnade Djokovic nyligen upp om hur hans känslor som kommer till hans “lyckliga plats” den här gången nu har förändrats.

Novak Djokovic förstår sin ankomst till Australien den här säsongen

Den nuvarande nummer ett-spelaren ifrågasattes om hur hans besök i Australien i år skiljer sig från föregående säsong, då det var mycket känslor inblandade. Novak Djokovic, som återvände till Australian Open 2023 efter sin utvisning från landet, avslöjade att han kände sig lite nervös, särskilt under den första veckan av sin kampanj i Melbourne.

Men saker och ting har nu förändrats efter hans tionde triumf i Australian Open, eftersom serben nyligen återvände till sin “lyckliga plats”. I en presskonferens på Brisbane International sa Djokovic: “Jag hade en fantastisk start på säsongen i Australien. Det kändes alltid som att det var min lyckliga plats där jag mådde bra, förutom den situationen för två år sedan där det uppenbarligen inte var riktigt roligt.”

Den 24-faldiga singelmästaren i Grand Slam fortsatte med att säga att hans känslor som kommer in i Australien den här säsongen är “riktigt positiva.” Under den ärliga diskussionen öppnade “Djokern” också upp om hur fansen visade upp mycket stöd efter att han återvänt till Australien efter sitt vaccinationsdrama.

Djokovic om hur han tog emot med “öppna armar” i Australien

I samma presskonferens påminde den 36-årige spelaren om det “vänliga mottagandet” under sitt besök på australiensisk mark 2023. Trots att han återvände till landet efter många kontroverser kring hans anti-vaccinationshållning, Djokovic avslöjade att fansen välkomnade honom med öppna armar när de visade sin beundran och stöd.

“Du kan säga att han inte är en poser” – Roger Federer-fans kommer att omfamna den unge ungen Carlos Alcaraz efter hans graciösa agerande på Indian Wells

Han sa, “Men faktiskt, människor i Adelaide, eftersom det var där jag landade först förra året, välkomnade mig med öppna armar och massor av stöd och mycket vänligt mottagande.” Senare vann serben båda turneringarna i början av säsongen, Adelaide och Australian Open.

RELATED ARTICLES

Mest populär