Sunday, December 10, 2023
HemSoccerNorge hittar en ny hjälte i Manchester City Yngling mitt i Erling...

Norge hittar en ny hjälte i Manchester City Yngling mitt i Erling Haalands skadefrånvaro

Erling Haaland är huvudmannen för det norska fotbollslaget. Med 27 mål på 29 matcher är Manchester City-anfallaren fortfarande deras främsta målhot. Därför skapade hans skada mot Färöarna oro bland supportrarna. Ändå, att döma av de senaste matcherna, verkar en annan Manchester City-stjärna ha fyllt tomrummet efter Haaland eftersom hans framträdanden fick strålande recensioner.

Innan skadan var Erling Haaland bäst i mål. Ballon d’Or-tvåan har gjort 17 mål för Manchester City och leder Premier Leagues poänglista. Därför skulle manager Pep Guardiola hoppas på att få tillbaka sin talisman snart när titelloppet blir varmt.

Manchester Citys yngling lyser för Norge när fansen lämnade bländade

Det verkar som att Manchester City redan har försett Norge med ett Haaland-alternativ. Oscar Bobb, en mycket begåvad teknisk mittfältare har kontrollerat förfarandet för Norge under de senaste matcherna. 20-åringen debuterade i Europakvalet mot Cypern och hans prestation gav ett tecken på vad som skulle komma. Den unge norrmannen gjorde sitt landskampsdebutmål mot Färöarna medan han spelade på högerkanten. Hans bästa prestation kom dock mot Skottland som gjorde att fansen på sociala medier var vördnadsfull för den norska ynglingen.

Bobb avslutade de 90 minuterna samtidigt som han var lagets kreativa nav. Han fullbordade 38 av 42 passningar med en träffsäkerhet på 90 % samtidigt som han skapade två målchanser. Även om Oscar Bobb kanske inte får de rena målen från någon som Haaland, hjälper han laget avsevärt genom sina styrkor.

Bobb kan spela på flera positioner enligt hans tränare Guardiola. Norge verkar redan dra nytta av hans mångsidighet då de använder honom på kanten. Bobb utmärker sig i trånga utrymmen samtidigt som han har bra kontroll och ett öga för en passning. Den tekniskt begåvade mittfältaren som beskrivs av Manchester Citys officiella hemsida ser skräddarsydd ut för Guardiolas spelstil.

Manchester Citys nästa match är stor mot titelutmanarna Liverpool. Efter många skadeproblem kommer Guardiolas män att få en överraskningsboost enligt rapporter.

Erling Haaland är troligen tillgänglig mot Liverpool

Enligt Fabrizio Romano är Haaland inte så seriös som man först trodde. Därför är det troligt att Haaland kommer att vara med i laguppställningen för att ta sig an Jurgen Klopps man. Det här är nyheterna som City-fans desperat ville höra.

Haaland hade skadat fotleden i matchen mot Färöarna. Hans skada tvingade honom att missa den avgörande matchen mot Skottland, vilket sannolikt är en försiktighetsåtgärd. Med Norge officiellt borta från EM kommer Haaland att fokusera sina ansträngningar på att vinna titlar med Manchester City.

Kommer Erling Haalands närvaro att ge City fördelen mot Liverpool? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär