Saturday, December 9, 2023
HemTennisNitto ATP-finaler: Jannik Sinner vs. Holger Rune Förhandsvisning, Head-To-Head och Prediction

Nitto ATP-finaler: Jannik Sinner vs. Holger Rune Förhandsvisning, Head-To-Head och Prediction

På de hårda domstolarna i de pågående Nitto ATP-finalerna är de åtta bästa singelkvalificerade spelarna i full action. När det säsongsavslutande mästerskapet i herrkretsen närmar sig semifinalerna återstår bara ett fåtal gruppspelsmatcher att spela. En sådan spännande matchup kommer att presentera de två unga tennissensationerna, Jannik Sinner och Holger Rune.

Båda ATP-superstjärnorna har anlänt till round-robin-tävlingen i Turin i toppform, efter att ha tagit ett par segrar under hardcourtsäsongen. Nu ska det bli intressant att se vem som vinner denna storsäljande match mellan Sinner och Rune, eftersom de båda kommer att tävla om det prestigefyllda mästerskapet.

Jannik Sinner vs. Holger Rune: Förhandsvisning av gruppspelsmatch

Den italienska tennisstjärnans triumfer i Peking och Wien har etablerat honom i topp 5-rankingen. Nu, som fjärde seed, har Jannik Sinner gått in i den prestigefyllda turneringen som äger rum på hans hemmaplan. Inför en surrande hemmapublik blåste 22-åringen förbi sin grekiske motståndare Stefanos Tsitsipas i öppningsmatchen, 6-4, 6-4. Senare gjorde den nuvarande världens nummer fyra också ett upplopp mot den regerande mästaren, Novak Djokovic, eftersom han nu har säkrat en plats i semifinalen.

Holger Rune, å andra sidan, hade ingen bra start på ATP-finalen eftersom han misslyckades med att segra i sin utmanande uppgift att kvittera mot “Djokern”. Senare, i den andra gruppspelsmatchen, tilldelades den unge danska tennisstjärnan en walkover-vinst då hans sjätte-seedade motståndare, Tsitsipas, kämpade med en ryggskada.

Sinner vs. Rune: Head-to-Head rekord

Den sista gruppspelsmatchen i ATP-finalerna kommer att markera det tredje mötet mellan Jannik Sinner och Holger Rune. Sofia Open 2022 var platsen för deras första möte, där dansken gick ut som segrare.

Novak Djokovic och hans konstigaste övertygelser – från telepati till magiskt vatten, hur hjälper det honom att ta 24 Grand Slams?

Även den här säsongen har Rune lyckats vinna en seger mot sin italienska kollega på Monte Carlo Masters, där han utökade sitt H2H-rekord till 2-0.

Förutsägelse: Syndaren kommer att vinna ännu en vinst i Turin

Båda de unga ATP-superstjärnorna är ganska bekväma med att spela på de snabba inomhushårdbanorna i Turin. Men hemmafansens entusiastiska jubel och hans otroliga vinst mot den 24-faldiga singelmästaren i Grand Slam, Djokovic, kommer att ge den fjärdeseedade italienaren ett rejält uppsving för att besegra Rune i denna spännande gruppspelsmatch.

RELATED ARTICLES

Mest populär