Wednesday, February 21, 2024
HemNBANikola Jokic reflekterar över "Största utmaningen" för att möta Anthony Davis och...

Nikola Jokic reflekterar över “Största utmaningen” för att möta Anthony Davis och Co, 7 månader efter att ha vänt manuset på Lakers

Nikola Jokic är utan tvekan den bästa spelaren i NBA just nu. Han är en vinnare av två MVP-troféer, en final MVP-trofé och ledaren för de försvarande mästarna, Denver Nuggets. Det är nästan omöjligt att skydda The Joker på grund av hans mångsidiga färdigheter och spelförmåga. Men det har funnits tillfällen då motståndare har fått överhanden över Jokic på grund av sin unika strategi.

Amerikas favoritvideo idag

Denver Nuggets superstjärna avslöjade sin karriärs tuffaste defensiva utmaning och reflekterade över hans match mot Anthony Davis och Co. i Bubble.

Vem gav Nikola Jokic flest problem i försvaret?

Nikola Jokic var gäst i The Curious Mike Podcast med sin lagkamrat Michael Porter Jr. Under intervjun avslöjade Jokic laget som utgjorde den största utmaningen för honom i försvaret. “Det var bubblan precis när de (Los Angeles Lakers) hade 3-4 stora killar.” Jokern svarade och påminde om sin match-up 2020 med LeBron James och Co. Lakers var nummer 1-fröet i Western Conference på väg till slutspelet i Bubble. De hade tre dominerande stora män på sin lista, Anthony Davis, JaVale McGee och Dwight Howard.

Så när Nikola Jokic och Co möttes mot Lakers i finalen i Western Conference, satte Lakers alla sina centers framför The Joker för att stoppa honom. Den strategin fungerade utmärkt för Lakers när de vann serien med 4-1. Jokic hade i snitt 21,8 poäng, 7,2 returer och 5 assist i den serien. Anthony Davis dominerade Jokic i andra änden och hade en monsterserie med 31,2 poäng och 6,2 returer. Jokic utnämnde också stormansduon Karl-Anthony Towns och Rudy Gobert från Minnesota Timberwolves. Den tvåfaldiga MVP:n har svårt att hantera lag som har flera talangfulla centers. Jokic vände dock manuset på Lakers tre år senare.

Nike vs 361°: Är Nikola Jokics senaste kinesiska sneakers redan dyrare än hans tidigare skor med det amerikanska märket?

Nikola Jokic tog revansch säsongen 2022-23

Nikola Jokic och Co. mötte Lakers för andra gången i Western Conference Finals förra säsongen. Men den här gången hade Lakers inte flera center som Bubble. Jokic utnyttjade den situationen och dominerade Lakers genom hela serien. Jokern hade en trippeldubbel med 27,8 poäng, 14,5 returer och 11,8 assist. Nuggets svepte Lakers i 4 matcher med hjälp av Jokics historiska prestation mot AD.

Den andra anledningen till Jokics dominans förra säsongen var att hans spel hade förbättrats drastiskt sedan förra gången han möttes mot Lakers. Nikola Jokic och Co. vann till slut mästerskapet efter att ha slagit Miami Heat i finalen. Ironiskt nog var det samma motståndare som Lakers slog 2020 efter att ha eliminerat The Joker från slutspelet.

RELATED ARTICLES

Mest populär