Wednesday, December 6, 2023
HemBodybuilding"Nigerian Lion" Samson Dauda, ​​som jublande efter att ha kommit 3:a, vädjar...

“Nigerian Lion” Samson Dauda, ​​som jublande efter att ha kommit 3:a, vädjar uppriktigt om att få slut på negativiteten inom kroppsbyggande: “Det gör mig ont”

Olympiatävlingen 2023 avslutades på lördagskvällen. Efter att kroppsbyggarna poserat och domarna jämfört dem utropades Derek Lunsford som vinnare. Tävlingen kom till slut med Hadi Choopan som tvåa. På andra sidan kom Samson Dauda, ​​’Nigerian Lion’, på tredje plats.

Även om det fanns stora förväntningar från Dauda, ​​med många som undrade om han skulle bli den andra kroppsbyggaren från Storbritannien efter Dorian Yates att lyfta Sandow-trofén, kunde han inte vinna titeln. Men Dauda verkade inte besviken över detta faktum och tog till sin officiella Instagram för att prata med sina fans om sina känslor.

Samson Dauda ber fansen att bli bättre

I videon pratade Dauda om ett allvarligt problem som många kroppsbyggare står inför. Han textade videon som: “Låt oss göra den här sporten bättre. Ingen mer negativitet #3” I videon sa han “Jag är bara så exalterad att jag bara tar all erfarenhet jag har haft under den gångna helgen och den gångna helgen och hur fantastiskt det känns att bli krönt som nummer tre i världen. Detta är prestation. Jag är ärligt talat, det är helt obegripligt man”

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Samson Dauda (@samson__dauda)

Han fortsatte med att säga att han älskade bodybuilding och att “Jag älskar den här sporten. Jag älskar bodybuilding. Jag älskar det vi gör. och det gör ont i mig när jag kommer hem efter en galen helg eller en galen prestation som denna, bara se dig omkring och se och hör så mycket negativitet om den här sporten och vad vi gör. Kom igen, killar, vi kan göra bättre vi kan göra bättre.”

Efter att Mr. Olympia-tävlingen 2023 avslutades, pratade Dave Palumbo med bodybuildingexperter för att få deras tankar om resultaten. Dave Palumbo frågade Sergio Oliva Jr. vad han tyckte om Samson Daudas i Olympia 2023.

Sergio Oliva Jr pratar om Samson Dauda

Dave Palumbo frågade Sergio Oliva Jr “Vad tycker du om Samson Dauda, ​​vad han behöver göra för att vinna?” Sergio Oliva Jr svarade: “Jag menar att du frågar fel kille.” Palumbo bönföll ytterligare och frågade: “Varför tror du att han inte vann?”

Son till 3XMR. Olympia är stolt över hur långt Derek Lunsford har kommit för att vinna 212 och nu den öppna divisionen: “When People Were Laughing… Saying He Will Never Win”

Sergio delade sedan med sig av sitt perspektiv och sa att enligt hans åsikt såg Jay bättre ut på Arnold Classic-evenemanget. Han förklarade att i vilken sport som helst, när domare, som är människor, märker till och med en liten skillnad eller avvikelse, blir det utmanande att inte dra av poäng, särskilt i en tävling på hög nivå där alla observeras noga.

Vad tycker du om Samson Daudas prestation i Mr Olympia 2023 och hans syn på människor som sprider negativitet? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär