Saturday, December 2, 2023
HemGolfNicolai Højgaard WITB 2023: Allt du behöver veta om det danska proffsets...

Nicolai Højgaard WITB 2023: Allt du behöver veta om det danska proffsets golfidéer

Golfspelet har sett många begåvade människor ta greenerna genom åren. Och Nicolai Højgaard, efter att ha blivit proffs 2019, har bevisat sin duglighet ett antal gånger på golfbanan under de senaste fyra åren. Och han har lyckats vända många huvuden i hans riktning än en gång med en berömvärd prestation på Nedbank Golf Challenge.

Även om golfarens färdigheter inte är något att håna, är nyfikenheten kvar på de andra aspekterna av det danska proffset. Valet av hårdvara som han har beväpnat sig med har utan tvekan väckt intresset hos många av hans fans.

Højgaards val av utrustning

Den begåvade atleten och Rasmus Højgaards bror vann sin första seger på DP World Tour under 2021 DS Automobiles Italian Open, varefter han gick ut som segrare vid 2022 års Ras Al Khaimah Championship. 22-åringen, tillsammans med sin bror, hade skrivit på med TaylorMade 2019. De bytte dock till Callaway i början av 2023, på grund av vilket han har totalt fem topp-10-placeringar under året.

Højgaard blev två Callaway Paradym Triple Diamond, pris 599,99 USD. Tillsammans med ett Mitsubishi Chemical Tensei White AV 70X skaft, kan klubban som är upphöjd vid 10,5° ge spelaren en neutral bollflykt, samtidigt som den producerar låg spin, vilket leder till mer bärkraft.

Hans val av fairways faller på Callaway Paradym Diamant med en 16,5°, 20° loft. Fäst till de tre träslagen är ett Mitsubishi Chemical Tensei 1k Pro White 80-TX-skaft, medan det högre upphöjda verktyget har ett Fujikura Ventus Red-skaft kopplat till sig. Utrustningen, prissatt till cirka $349,99, är ett perfekt val för golfare som vill ha en höglanserande fairwayklubba med en neutral bollflykt.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Nicolai Højgaard (@nicolaihoejgaard)

Den danske golfaren vänder sig till Callaway X21 Utility med 20 grader av loft för hans trejärn, som kombineras med ett Project X LZ 7.0 skaft. När han kommer till sina andra klubbar använder proffsen Callaway Apex MB för hans set med 4-järn ner till 10-järnet, som har en rostfinish. Alla verktyg är fästa på samma skaft som hans 3:or. Ibland kan proffsen också ses med hjälp av Callaway Apex TCB trejärn.

Vilka wedgar och putters använder Nicolai Højgaard?

2X DP World Tour-mästaren beror på Callaway Jaws Raw (50°) och den Callaway Jaws Full Toe (56° och 60°) för sina kilar. Hela setet är fäst på Project X LZ 6.5-axlarna. Jaws Raw, prissatt till $179,99, är gjord med volfram för en balanserad vikt, vilket ger spelaren bättre känsla och komfort. Heltåkilarna kostar $179,99 och främjar maximalt spinn när du slår bollen och bättre kontroll, vilket ger en enklare tid med bunkerskotten.

När det gäller hans putter har proffsen nu vänt sig till Odyssey Jailbird Versa, för 169,95 USD. Det danska proffset använder samma verktyg som veteraner som Rickie Fowler och Wyndham Clark arbetar med, samtidigt som de använder Callaway Chrome Soft X 2022 för sina bollar.

Även om golfaren inte har vunnit en enda gång under 2023, har han lyckats hålla många ögon på honom genom valet av verktyg som han kunde utrusta sig med. Vad tyckte du om hans utrustning? Dela dina tankar nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär