Wednesday, February 1, 2023
HemNHLNHL-stjärnan Connor McDavid hyllar Oilers Superfan Ben Stelter med en underbar gest...

NHL-stjärnan Connor McDavid hyllar Oilers Superfan Ben Stelter med en underbar gest %

Edmonton Oilers kapten Connor McDavid vinner just nu hjärtan för sin vänliga gest. McDavid är en av de mest potentiella spelarna vars namn kan bli invald i Hall of Fame. Nyligen skapade han rubriker för att ha gjort något mycket ädelt för en Oilers superfan, Ben Stelter.

25-åriga Connor har varit mycket passionerad för hockey sedan barnsben. Från en ung ålder skulle han spela mot äldre pojkar. Dessutom tränades Connor under sin far. 2015 började han spela under Edmonton Oilers. Sedan dess har Connor fortsatt att spela med laget och blev så småningom kapten 2016.

Även om McDavid är en utmärkt spelare, vinner hans hjärtvärmande gest för den 6-åriga Oilers superfan på internet.

Vad gjorde Connor McDavid för Ben Stelter?

Hela Edmonton Oilers-teamet var väldigt förtjust i sin sexåriga superfan Ben Stelter. I många fall sågs laget med den lilla. Kapten Connor fångades också när han tillbringade roliga stunder med Ben, som kämpade med hjärncancer.

Men Oilers och NHL-fansen var djupt ledsna över att höra om Bens bortgång den 10 augusti. Det var en enorm förlust för Oilers eftersom de aldrig skulle se hans glittrande ögon när de såg dem spela.

Nyligen, den 9 december, tillkännagav Bens pappa Mike och Sarah en särskild fond i deras sons namn, Ben Stelter Fund. Stiftelsen har som mål att hedra den frisinnade och modige Ben Stelters liv tillsammans med att hjälpa barn att bekämpa cancer.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Connor McDavid (@mcdavid97)

När stiftelsen startade fick den en jättestor $100 000 som donationer från Oilers kapten Connor McDavid och Edmonton-entreprenören (och Stelter-familjens vän) Ashif Mawji. Dessutom postade Oilers-kaptenen också en bedårande bild på Ben på sin Instagram och textade den;

“Gå med i vår kamp för att bota cancer. Vi lovar $100 000 för att starta utmaningen. Donera och gå med i utmaningen – låt oss bekämpa cancer tillsammans och bevara Bens arv starkt! (länk i bio)”

Bens kamp med hjärncancer

Två månader före sin femårsdag fick Ben diagnosen glioblastom, en form av hjärncancer. Den lilla gick igenom flera operationer och strålning för att bekämpa cancer. Han kunde dock inte bekämpa sjukdomen under en längre tid. Den 9 augusti 2022 meddelade hans far sin bortgång på Twitter och sa;

“Mamma och jag är så stolta över dig. Du hade ett större hjärta än någon annan vi någonsin träffat. Våra hjärtan är kvar med ett hål i storleken Ben i sig och livet kommer aldrig att bli detsamma utan dig. Vi är helt krossade.”

Som Oilers superfan skulle Ben komma till de flesta av deras matcher. Dessutom gav de honom också sin MVP-hjälm och jacka att bära.

Vad tycker du om Conors gest mot den bortgångne Ben Stelter? Lämna dina kommentarer nedan!

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär