Friday, December 1, 2023
HemNFLNFL MVP Race: Historien bakom att kröna den bästa spelaren i ligan

NFL MVP Race: Historien bakom att kröna den bästa spelaren i ligan

Lagen susar nerför motorvägen till Super Bowl LVIII i rasande fart! NFL-säsongen är i full-on beast-läge, och nu är det dags att ta fart för MVP-showdownen. Slaget om rutnätsgudarna, som alla tävlar om den gyllene biljetten – titeln Mest värdefulla spelaren. Det här är inte bara en trofé; det är kronjuvelen för gridiron-gladiatorerna som har lämnat sitt hjärta och sin själ på planen under den ordinarie säsongen.

I över sex decennier har Associated Press orkestrerat urvalsprocessen. Det är inte någon slumpmässig dragning; åh nej, det är en demokratisk uppgörelse med femtio sportskribenter som lägger sina röster. Det är som Oscarsgalan i NFL, där gridiron-storheterna väntar på sitt ögonblick på röda mattan. Det ser ut som att det här MVP-loppet är på väg att slå i gaspedalen.

Touchdowns, tacklingar och arv: Avtäckningen av NFL:s MVP

Redan 1937 startade NFL MVP-traditionen, och Detroit Lions flygtrollkarl, holländske “Flying Dutchman” Clark, knep invigningstiteln. Då kallades den Gruen Trophy, sponsrad av Gruen Watch Company. Bara ett år senare fick den ett namnförnyelse och blev Joe F. Carr Trophy. Mel Hein från New York Giants gjorde anspråk på 1938 års upplaga och fick officiellt skryträttigheter som den första MVP någonsin, trots holländska Clarks tidigare seger. Snabbspola framåt till den moderna eran, och vi har Peyton “MVP Magnet” Manning, som gör fem av dessa troféer. Han har fler MVP än någon annan spelare i ligan.

Men 2022 skakade NFL upp saker och ting med en ny MVP-röstningsbok. Förr i tiden spelade AP:s 50 väljare ett ett-namnsspel på sin MVP-valsedel. Men håll i hjälmarna, för 2022 bytte de upp den. Nu kan varje väljare ändra sin fotbolls-IQ och ranka sina fem bästa MVP-val.

Det är inte bara en trofé; det är ett arv skrivet i touchdowns och tacklade drömmar. Nu rustar ligan upp för nästa kapitel i gridironens MVP-dans, där legender skapas och historien skrivs om.

MVP-statistik galenskap: Avkodar nästa generations statistikuppgörelse

Sedan AP tog över MVP-besluten 57, har valet av NFL:s bästa pistol varit en blandning av kristallklara och vaga ögonblick. Med Aaron Rodgers potentiellt utesluten ur loppet, vem är årets MVP power trio? Patrick Mahomes, Lamar Jackson och breakoutstjärnan Jalen Hurts. Nu är Mahomes som den gridiron-rockstjärna som vi alla har lärt känna, men låt oss vara verkliga – att hålla MVP-kronan kommer med sina egna förväntningar. Han har slängt den, och även om hans statistik tog ett litet dopp, så drar han fortfarande av sig rutnätsmagi som en chef.

Ange Jalen Hurts, mannen som får färdigställandeprocenten att se ut som en barnlek. Hans 68,9 % är inte bara bra; det är “break-the-scale” bra, vilket blåser NFL Next Gen Stats-modellens sinne. Och hans fickspel på 72,4 QBR? Det är inte bara bra; det är bra på MVP-nivå. Och så är det Lamar “Do-it-all” Jackson, som målar mästerverk med armen och river upp planen som en löpare i toppklassen. Genom att slutföra passningar på 71,5 % får han precisionskast att se ut som en promenad i målzonen.

Intressant nog kämpar CJ Stroud för topplatsen också. Med en slutförandegrad på 61,25 och ett passerbetyg på 101,1 är det mycket väl möjligt att nästa MVP kommer från den ensamma stjärnan. Vem väljer du för NFL MVP-kronan i år? Släpp dina förutsägelser i kommentarerna – låt rutnätsdebatterna börja!

RELATED ARTICLES

Mest populär