Thursday, November 30, 2023
HemOlympicsNew York City Marathon-avslutare ger glada tårar när de hyllar en sena...

New York City Marathon-avslutare ger glada tårar när de hyllar en sena vän som mötte ett tragiskt öde

Det efterlängtade stora evenemanget har avslutats. Det 52:a New York 2023 Marathon skapade stor spänning bland deltagare och åskådare. Över 50 000 idrottare från olika länder bevittnades för att markera slutet i Central Park. Denna avslutande rad innehåller dock en djup historia för sina entusiaster. Marathonet avslutades med en gripande och vacker känslomässig touch.

Ett färskt inlägg som cirkulerar på sociala medier har blivit en samlingspunkt i friidrottsgemenskapen. Det trendiga inlägget belyser det hjärtvärmande stöd som visades till vänner till en sen 26-åring från Massachusetts, och hyllar honom under loppet.

Minnen, inte löparen “avslutar” loppet

Sam Norton var en stigande stjärna och detta 26-åriga underbarn var för en stor sak. Innan han började med Boston Marathon 2023, som hölls den 17 april 2023, nämnde han i ett inlägg på sociala medier att han siktar på att kvalificera sig till Boston-loppet 2024. Emellertid hade ödet några andra planer för honom. Löparen kollapsade strax före den 23:e milen och stannade på den 14:e milen, som rapporterats av Santa Rosa Press Democrat. I skyndsamhet till sjukhuset senare förklarades Norton död. Men hans familj och vänner såg till att han “rörde” mållinjen.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Nicolas Heller (@newyorknico)

Nej, det var inte hans jordiska kvarlevor. Nortons nära och kära bestämde sig för att få hans tröja att springa tillsammans med dem i NYC 2023 maraton. Ett inlägg i sociala medier från Nicolas Heller var andningsstopp. Ett klipp på några sekunder visar flera ögonblick från loppet. Från ett äktenskapsförslag till Sams tröja på en tur och hans vänner som kramas. Till rullen fanns bildtexten som lyder: “Inga ord kan uttrycka känslorna vid mållinjen i NYC Marathon. Det här var vad jag såg där mellan 14-15:30 idag. Grattis till alla som deltog.” Ett ögonblick från klippet visade två unga män som kramade varandra medan en hade Nortons tröja hängande på en pinne med sig.

Stödjande fans delade också med sig av sina känslomässiga känslor för Norton. Kommentarer som “Jag kan inte vara den enda som fäller tårar när jag ser det här” och “Okej, jag gråter” ekade det kollektiva känslomässiga svaret. Andra sa: “Jag menar om det här inte får dig att gråta, vad gör det då??” Vissa uttryckte nyfikenhet och sa: ”Jag gråter. Jag skulle älska att veta historien om Sam.” Detta visar den djupa inverkan Norton hade även på dem som fick reda på hans berättelse bara genom inlägget.

Vad hände med Norton?

Enligt pressdemokraten mötte Norton ett sällsynt muskeltillstånd efter sin första kollaps men återhämtade sig snabbt och fick medicinskt tillstånd för att återuppta löpningen. En GoFundMe-sida, organiserad för Nortons mamma och systrar, innehöll en hjärtlig hyllning från hans vän Sam Rogers från Shrewsbury, Massachusetts. Rogers mindes Norton som någon som gjorde det omöjliga till det möjliga. Han utmärkte sig i olika aspekter, från en treårig fotbollsspelare på universitetet till en hängiven student.

Rogers tillägger, “Sam fick alltid det omöjliga att verka möjligt.” Han fortsätter och tillägger: “Att vara runt Sam fick oss att stå lite längre och jobba lite hårdare. Han var en hjälte för så många – en vän och familjemedlem som höll kontakten, checkade in, brydde sig och inspirerade oss alla.”

Herren Project, i ett Facebook-inlägg, lyfte fram Nortons roll som mer än en idrottsman och betonade hans inverkan som samhällsbyggare. Norton erkände sin magnetiska energi och förmåga att förena människor och hyllades som en omhuldad närvaro bland andra löpare.

RELATED ARTICLES

Mest populär