Saturday, December 9, 2023
HemOlympics"Never Felt So Short": NBA-legenden Shaquille O'Neal Once Left 6′ 4 Michael...

“Never Felt So Short”: NBA-legenden Shaquille O’Neal Once Left 6′ 4 Michael Phelps generad vid ESPY Awards Ceremony

Den tidigare amerikanska simlegenden Michael Phelps är känd i historieböckerna för att vara den mest dekorerade olympier någonsin, med 28 medaljer. Atleten står högt på 6 fot 4 tum. Och ändå kändes Baltimore Bullet kort när han en gång träffade en före detta professionell basketspelare, Shaquille O’Neal.

I sin bok “Beneath The Surface” påminde Phelps om den tid då han hade chansen att träffa “the Big Diesel”. Han delade upplevelsen med sina läsare och reflekterade över hur det kändes att stå bredvid 7ft basketspelaren.

Michael Phelps stod en gång bredvid Shaquille O’Neal

Den pensionerade simmaren träffade en gång basketspelaren, känd för att vara en av de största spelarna som Miami Heat och Los Angeles Lakers någonsin förvärvat. En gång, i en ESPY-prisceremoni, träffade Michael Phelps O’Neal.

“Under tiden hade jag turen att vinna en ESPY Award för bästa manliga olympiska prestation”, skrev Phelps i sin bok. “Jag älskar att gå till ESPYs, även om det bara är för att mingla”, tillade han. “Ett år träffade jag Shaquille O’Neal på ESPYs och jag har aldrig känt mig så kort i mitt liv. Det var länge sedan jag stod bredvid någon som var nästan en fot längre.” sa simmaren.

DYK DYPARE

Sedan 2009 har Greatest US Male Olympian ESPY Award delats ut årligen till idrottaren eller laget som representerar USA:s olympiska kommitté i en sport som bedöms vara den bästa internationellt. Phelps säkrade den vinnande positionen för 2009, 2013 och 2017.

Shaquille O’Neal utmanade Phelps till en simtävling

Den pensionerade pro-basketspelaren hade en gång chansen att tävla mot simlegenden. O’Neal hade utmanat Phelps i en vänskaplig simtävling för hans reality-TV-program som heter Shaq Vs. Serien, som sändes av ABC-nätverket, såg Shaq ta sig an olika idrottare från olika sporter. Finalen av den 5-avsnitt långa första säsongen såg NBA-stjärnan tävla mot Michael Phelps i en serie av 3 lopp.

Det första loppet var ett freestyle-evenemang där Shaq simmade 25 yards på 23,14 sekunder jämfört med Phelps 50-yards tid på 24,03. Det andra var ett stafettlopp där Phelps jämnade ut poängen med en 2-sekunders ledning på O’Neal. Det avgörande loppet hade Phelps täckning 75 yards jämfört med O’Neals 50. Även om skillnaden knappast spelade någon roll eftersom Phelps lyckades leva upp till sitt namn “the flying fish” för att vinna tävlingen, och klockade in på 38,59 mot Shaqs 38,76.

RELATED ARTICLES

Mest populär