Thursday, November 30, 2023
HemBasketballNets Injury Update: Spelar Ben Simmons ikväll mot 76ERS?

Nets Injury Update: Spelar Ben Simmons ikväll mot 76ERS?

Brooklyn Nets förbereder sig för att möta Embiid och 76ers ikväll på Barclays Center. Efter en nedslående förlust mot Heat vill de få tillbaka sin segersvit. En förlust var dock inte den enda oro som Nets mötte förra gången, det visade sig också att Ben Simmons var otillgänglig på banan. Nu uppstår frågan, kommer problemen att kvarstå för laget?

Samtidigt blev den andra plats Philly på bordet avskuren från sin åtta matcher långa vinstsvit av samma lag som de lyckades övermanna bara en dag innan – Indiana Pacers. Och medan de vann sin senaste match mot Hawks, kommer Sixers att försöka övermanna ett skadefyllt Nets, för att återigen inskriva sin dominans på banan.

Kommer Ben Simmons att kunna göra ett framträdande ikväll?

Simmons höft skapade ett tomrum i drömmarna för Nets den här säsongen. Smärtan på den nedre högra sidan av ryggen meddelades vara ett nervstörning. Även om det inte är en “katastrofal skada”, kommer det fortfarande att kräva att han vilar. Det betyder att han inte kommer att spela ikväll eller på minst tre veckor framöver.

– Det här är ingen katastrofal skada. Kanske tre veckor, kanske två”@NYPost_Lewis pratade med en ryggspecialist för att få en tidslinje för när Ben Simmons kunde komma tillbaka medan han hanterade den senaste ryggskadan
Se hela intervjun här https://t.co/F3fiWBn4or pic.twitter.com/uFRtoiuGiB

— New York Post Sports (@nypostsports) 16 november 2023

Ryggspecialisten som Simmons fick sina tidigare operationer från har dämpat NBA:s rädsla mycket. Men Nets kämpar fortfarande. Det här är inte första gången som “Fresh Prince” inte har hållit sig så fräsch. Som specialisten sa, 3x NBA All-Star var tvungen att missa en hel säsong (2021-22).

Den senaste av hans skador var knä- och ryggproblem. Den 23 februari 2023 blev han utesluten från Bulls-matchen på grund av ömhet i vänster knä. Detta höll honom borta i fem raka matcher. Snabbspola fram till 24 mars och Nets meddelar att han har ett nervstopp i ryggen. Den 28:e var Simmons officiellt borta för resten av säsongen 2022-23. Den 29 augusti var Ben tillbaka till att känna sig som sitt gamla jag.

“Jag känner att jag är 100 procent nu”, sa han i en intervju med Andscape. “Det finns några saker jag gör på banan där jag ska göra det, se hur det känns och sedan är det som en process. Din hjärna lär sig om vissa rörelser och sånt. Men jag har mått bra och utvecklats bra, tillade spelaren. Det är klart att nerverna i hans kropp inte håller med. Därav återkomst av nervirritation; bara den här gången, på en annan plats. Så vad betyder detta för Nets?

Kan Brooklyn balansera vågen mot Philly?

Empire State var fullt medvetna om Simmons benägenhet för skador när de tog in honom. Men för att spela mer än 60 matcher under en säsong sedan 2018-19 har tränare Vaughn förlitat sig på Spencer Dinwiddie och Dennis Smith Jr. för att ta Aussie’s plats.

Läs mer: “När jag var i ambulansen …”: Ben Simmons ropar missnöjd NBA-värld efter att ha besvärat Kevin Durant Nyheter tillagda till Nets Woes

Simmons är fortfarande en av de bästa offensiva spelarna i ligan och när “Big Apple” värvade honom gjorde de det med förhoppningar om att köra sin elitoffensiv genom sin nya point guard. Efter att ha byggt hela upplägget kring den tidigare ROTY finns det ett gapande hål som Simmons har lämnat.

Dinwiddie kan bevaka uppgifter extremt bra och Smith Jr:s defensiva skarpsinne lyckas fylla hålrummet. Om än delvis. Med ett rekord på 6-6 kan Nets bara hoppas på att lita på professionella åsikter och tro att Simmons kommer att vara närvarande när de behöver honom som mest. Tills dess måste de fortsätta sin kamp.

Inlägget Nets Injury Update: Is Ben Simmons Playing Tonight vs 76ERS? dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär