Friday, February 3, 2023
HemF1Nelson Piquet möter konsekvenserna av hans agerande mot Lewis Hamilton när 1,9...

Nelson Piquet möter konsekvenserna av hans agerande mot Lewis Hamilton när 1,9 miljoner dollars straff skymtar över

Lewis Hamilton har upplevt många förtal i sitt liv. Men en före detta världsmästare som kallade ut honom med ett diskriminerande språk var verkligen chockerande för många. Ändå kommer den före detta brasilianske föraren, Nelson Piquet, att möta en juridisk kamp för sina olämpliga referenser till den 7-faldiga världsmästaren.

Nelson Piquet, en trefaldig världsmästare själv, hade använt “n-ordet” mot Lewis Hamilton i en intervju 2021. Baserat på dessa uttalanden hade F1-gemenskapen visat mycket upprördhet mot brasilianarens kommentarer. British Driver’s Club avbröt hans medlemskap samtidigt som Formel 1 förbjöd den tidigare föraren från hagen.

Justice of Brasilia har underrättat Piquet om anklagelserna om det diskriminerande språket mot Hamilton. Rätten kommer att åtala Piquet och om han blir dömd måste han betala 1,9 miljoner dollar (10 miljoner BRL) som straff för kollektiva moraliska skadestånd och sociala skadestånd.

Redan 2021 reagerade Lewis Hamilton på Nelsons kommentarer och uttryckte sitt missnöje på Twitter. Lewis sa, “Dessa ålderdomliga tankesätt måste förändras och har ingen plats i vår sport. Jag har varit omgiven av dessa attityder och riktat in mig på hela mitt liv. Det har funnits gott om tid att lära sig. Det är dags för handling.”

Som Hamilton sa finns det mycket toxicitet på sociala medier som nedsätter flera förare. Även om detta är en stor fråga, har många förare tagit upp bredvid britten.

DYK DYPARE

Piquets exempel är ett klassiskt fall av hur man inte hänger sig åt någon form av diskriminering, särskilt i sociala mediers snabba tidsålder. Inom några timmar kanske du trendar för att vara kontroversiell.

Lewis Hamilton och Max Verstappen United Against Social Media Abuse

Max Verstappen har också fått ta emot flera hatiska kommentarer på sociala medier under de senaste två säsongerna. Medan han har kämpat med Lewis Hamilton med näbbar och naglar om 2021-titeln, har många människor förnedrat hans prestation.

I ett samtal med media tidigare under säsongen pratade Verstappen om hattalet på sociala medier. Han kallade de personer som var involverade i att sprida sådana kommentarer som “tangentbordskrigare”.

Efter detta tog även Hamilton upp hur det är skrämmande att läsa några av de sårande kommentarerna från människor. Lewis anser att det är viktigt för media att hålla oss säkra, särskilt kvinnor och unga barn.

Så småningom har FIA tagit ett steg mot att implementera en AI-algoritm för att eliminera hatretorik och övergrepp på onlineplattformar. AI-partnern, Arwen AI, kommer att hjälpa F1 att eliminera alla typer av övergrepp och hat på onlineplattformar.

I grund och botten är det också vårt ansvar, tillsammans med förarna, att upprätthålla harmonin i sporten. Det kommer att vara bättre att motverka allt hatiskt beteende mot individer och lag som arbetar för sporten. Med F1 som får massor av nya fans är det rätt tid att utrota sådana laster som sätter F1 i vanrykte.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär