Saturday, January 28, 2023
HemGolfNelly Korda, preparerad av en Grand Slam-mästare, tvingades bli "Pi**ed" för att...

Nelly Korda, preparerad av en Grand Slam-mästare, tvingades bli “Pi**ed” för att taktiskt lära sig en viktig livslektion under sin barndom

Alla har sitt eget sätt att närma sig en situation. Medan vissa kan göra saker lätt efter att ha rensat huvudet och tänkt på något positivt, måste andra vara aggressiva för att nå sitt mål. Den amerikanska professionella golfaren, Nelly Korda, tillhör den andra kategorin, och hennes far använde den för att träna henne till att bli en av de bästa golfarna i världen.

Den 24-årige golfaren föddes i en familj av idrottare. Följer sina föräldrar, Peter Korda och Regina Rajchrtováhennes yngre bror Sebastian Corda har blivit en professionell tennisspelare. Under tiden, Jessica Kordahennes äldre syster, är en golfare med sex LPGA-segrar.

Eftersom Korda sr., som vann Grand Slam 1993, har sett och hjälpt till med att träna alla sina tre barn, vet han vilken typ av tankesätt som fungerar för var och en av dem. Och sättet han brukade få in sitt mellanbarn i spelet är verkligen intressant.

Nelly Korda nådde världens nr. 1 position med sin fars unika utbildning

Jessica och Nelly Upprepa har valt golf som sitt yrke. De har dock två olika sätt att nå sitt mål. Medan den äldsta systern gillar att hålla sig till sitt sanna jag för att göra det bättre i ett spel, blir den annars så glada Nelly en annan person på banan.

Hennes pappa kände till den här sidan av henne och använde den för att få henne att spela bra när hon var yngre. “När jag brukade spela mot min pappa när jag var yngre, försökte han alltid peppa mig”, sa den enfaldige majormästaren efter att ha vunnit 2021 Pelican Women’s Championship. “För att han alltid sa att jag går upp ett snäpp när jag är pi**ed”, tillade hon.

LPGA-spelarens personlighetsväxling skapade missförstånd bland hennes medtävlande

Olympiska guldmedaljören i Tokyo 2020 har erkänt i en intervju med Gary Williams att hon blir aggressiv för att hålla fokus på sitt spel. Dessutom avslöjade hon att andra spelare tycker att hon är “skrämmande” på grund av hennes natur att byta personlighet medan hon spelar.

“Det är min zon, eller hur?” Korda förklarade varför hon skulle bli en annan person på kursen. “Så, jag vänder bara på en strömbrytare och jag går vilse i den zonen,” tillade hon. “Det är där jag känner mig mest bekväm.”

Nelly har ett ovanligt sätt att komma in i sin “zon”. Och hon har vunnit 12 professionella titlar, inklusive en olympisk guldmedalj och en major, med hjälp av det. Eftersom det fungerar perfekt för henne, vem är vi att klaga?

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär