Thursday, November 30, 2023
HemF1"Nej tack": Netflix pilotprojekt med PGA Tour och F1-stjärnor möter en "hemsk"...

“Nej tack”: Netflix pilotprojekt med PGA Tour och F1-stjärnor möter en “hemsk” dom från fansen

Även om PGA Tour-säsongen redan är över, kommer fansen inte att ha någon brist när det kommer till golfbaserad underhållning. Streamingjätten Netflix anordnade Netflix Cup den 14 november, som var ett unikt livesportevenemang för prenumeranter.

I det nya formatet bestod varje lag av en PGA Tour-golfare och en Formel 1-förare. Evenemanget hölls på Wynn Las Vegas golfbana. Matchen sändes exklusivt på streamingplattformen. Men tydligen togs Netflix Cup inte så väl emot av fansen.

Vad är Netflix Cup och vilka är spelarna?

När det gäller att visualisera sportinnehåll och presentera det i form av fantastisk underhållning har Netflix redan varit framgångsrika. Den har varit värd för två säsonger av golfdokumentserien “Full Swing”. Men dessa evenemang är inte bara begränsade till golf. Netflix har spridit sina filialer till andra sporter också.

Den här gången kom de med en lysande marknadsföringsstrategi att slå samman två sporter. Genom att ta hem medlemmar från deras eget innehåll, “Formula 1: Drive to Survive” och “Full Swing”, blev det en match-play-turnering. Matchen hade fyra par med två medlemmar vardera, en Formel 1-förare och en PGA Tour-proffs.

Första matchen var Lando Norris och Rickie Fowler mot Carlos Sainz och Justin Thomas. Den andra matchen var Alex Albon och Max Homa mot Pierre Gasly och Tony Finau. Collin Morikawa ersattes av Finau efter att han dragit sig ur Netflix Cup på grund av en skada. De två bästa lagen skulle nå det sista hålet och det första som klarade det vann turneringen. Netflix Cup vanns av Carlos Sainz och Justin Thomas. Men vissa fans var inte nöjda med denna händelse. När golfdataanalytikern Rick Gehman stod värd för en omröstning på X för att betygsätta Netflix Cup var resultatet mycket dåligt.

Resultaten från Gehmans omröstning visade att många människor var omedvetna om denna nya turnering. Dessutom var de som var medvetna om och såg det inte nöjda med vad de såg. De tyckte att detta försök att Netflix blanda sport och underhållning var ett misslyckande.

“Cold as Ice”: Victorious Carlos Sainz krediterar partner i brott Justin Thomas som Tony Finau misslyckas med att rädda drunknande Pierre Gasly

Netflix sportinnehåll får verklighetskontroll av fansen

Det var inte många som var överlyckliga när de fick reda på att streamingjätten hade kommit på idén att kombinera de två sporterna. Det saknades också något i marknadsföringen av evenemanget, eftersom det inte kunde nå rätt publik i tid.

Utan att ens ta en titt på showen förutspådde denna användare att händelsen skulle vara “absolut skräp”.

Den här användaren som såg evenemanget var frustrerad över ljudproblemen och låga produktionsvärden.

Den här mannen blev bara förvånad över att höra om programmet, eftersom han inte visste vad analytikern twittrade om.

Även den här användaren tittade på programmet och beskrev sin upplevelse som en blandning mellan bra och dåliga.

Och en användare blev helt förbryllad när han hörde programmets namn.

Detta var den enda positiva kommentaren bland högar av kritik. Detta fan gillade showen och gillade variationen den visade.

Netflix Cup-matchen kan kallas ett steg mot innovation och att försöka blanda olika sporter för att ge fansen en unik typ av spänning. Såg du på Netflix Cup? Om ja, vad tyckte du om det? Låt oss veta i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär