Tuesday, February 27, 2024
HemSoccer"NEJ, det kommer vi inte..." – Barcelona stänger dörren för arbetslös David...

“NEJ, det kommer vi inte…” – Barcelona stänger dörren för arbetslös David De Gea

Ryktesbruket i fotbollsvärlden tar alltid fram potentiella transferhistorier och länkar spelare till olika klubbar. Ett sådant rykte som nyligen fick dragning var möjligheten till före detta Manchester United-målvakt David De Gea ansluter sig till Barcelona. En strimma av hopp dök upp för den arbetslösa spanska målvakten, men Barcelona har krossat alla rykten kring De Geas länkar.

Amerikas favoritvideo idag

Efter att ha blivit åsidosatt av Erik ten Hag i somras kom Andre Onana som spanjorens ersättare till Manchester United. Den senaste utvecklingen i hans kopplingar till Barcelona har nu lämnat hans återkomst till professionell fotboll hängande i balans.

Barcelona vägrar att ersätta ter Stegen

Med Marc Andre ter Stegen som kämpade med ett ryggproblem och därefter missade Barcelonas tre senaste matcher, verkade möjligheten att värva en ny målvakt logisk. En erfaren fri agent som De Gea lade mer till mixen. Men Barcas huvudtränare Xavi har otvetydigt deklarerat att klubben har fullt förtroende för sina nuvarande målvaktsalternativ, och särskilt lyft fram de imponerande prestationerna av den unga backupen Inaki Pena.

Xavi satte stopp för de virvlande spekulationerna kring David De Gea och beslutade sig för att inte söka en ersättare. “Svärver du en ersättare för Ter Stegen? NEJ. Det kommer vi inte att göra. Vi har förtroende för våra spelare. Inaki Pena har spelat på en mycket hög nivå”, förklarade Xavi.

Detta beslutsamma ställningstagande från Xavi understryker förtroendet för deras befintliga trupp. Det ger också ett slag mot De Geas hopp om att hitta ett nytt hem på Camp Nou och göra en återgång till professionell fotboll. Med Barcelona utanför bilden är De Geas framtid fortfarande osäker. Han har kopplats ihop med flera klubbar, som just nu står inför en egen målvaktskris, som inkluderar Newcastle United.

Newcastle United är fortfarande en strimma av hopp för David De Gea

Medan Barcelona bestämt stängde sina dörrar verkar ytterligare en möjlighet knackar på för David De Gea. Med målvakten Nick Pope som kommer att förbli åsidosatt på grund av en ur led i axeln, står Magpies inför en målvaktskris. De Gea dyker upp som en potentiell lösning för Eddie Howes trupp.

Eddie Howe uttryckte dock sin orubbliga tilltro till Newcastles andravalsmålvakt, Martin Dubravka. ”Vi har inte gjort några förfrågningar trots länkar. Vi tror på Martin Dubravka — jag har alltid haft den höga åsikten om honom. Martin är en högklassig målvakt”, försäkrade Howe.

När vinterns transferfönster närmar sig hamnar David De Gea vid ett vägskäl. Med Barcelona som stänger sina dörrar och Eddie Howes Newcastle försöker experimentera med Dubravka, är De Geas framtid fortfarande osäker. Det ska bli intressant att se hur framtiden ser ut för David De Gea.

RELATED ARTICLES

Mest populär