Wednesday, February 28, 2024
HemNFL"Nej. 1 lärare”: Rookie Rashee Rice krediterar mentor Patrick Mahomes för...

“Nej. 1 lärare”: Rookie Rashee Rice krediterar mentor Patrick Mahomes för rekordslående NFL-karriärstart

Rashee Rice har blivit oersättlig för Patrick Mahomes. Medan många Kansas City Chiefs-mottagare inte kunde spela till sin potential, var Rice den som bar Chiefs under lång tid. Chiefs rookiemottagare har mycket att tacka Patrick Mahomes för. Rice är Chiefs ledande mottagare med stor marginal och har rekordet för det mest betydande antalet mottagningar (79) i franchisen. Detta kanske inte hade varit möjligt utan Mahomes.

Rice dök upp i pressen innan konferensens titelmatch mot Baltimore Ravens och talade länge om sitt förhållande till Mahomes. Quarterbacken är tydligen den bästa mentorn Rice kunde ha, efter att ha kommit färsk från SMU. Han har bara ett år i ligan och slår redan franchiserekord.

Rashee Rice håller Patrick Mahomes i högsta aktning

Chiefs nybörjare fick frågan om hans förhållande till Patrick Mahomes och hur han har hjälpt Rice att bli en bättre idrottare. Rice började med att nämna hur han och quarterbacken arbetar på olika men nya rutter och hur hans kommunikation med quarterbacken förbättras för varje dag. Mahomes har också hjälpt Rice att byta “personal och formationer”, beroende på hur klibbig situationen är.

“När det kommer till, du vet, att springa vissa rutter mot zon och manförsvar är precis som om jag utan mig ens måste gå till Pat så skulle han låta mig veta vad han letar efter så att jag kan veta hur jag ska springa min rutt, sa Rice. Han tillade att Mahomes är ett “Nej. 1 lärare” och nämnde att han går tillbaka till ”primärkällan” om han behöver råd.

Medan Chiefs mottagare som Marquez Valdes-Scantling, Kadarius Toney och Sky Moore misslyckades med att spela slagkraftiga spel, har Rashee Rice hållit ihop laget.

LÄS MER- Titta på aficionado Tom Brady tackar AP:s avgående tidigare VD för en elegant present på $85 000

Patrick Mahomes får ut det bästa av denna Chiefs WR

Rashee Rice slutförde 79 av 102 gånger han måltavlades, och detta var bara grundserien. Han lade till 12 till i eftersäsongsmatcherna. Om man jämför honom med någon som Ravens-rookien WR Zay Flowers, som har slutfört 77 av sina 108 mål, verkar det som att Rice är en av de ledande rookies som kan ta sig till Super Bowl.

Det här är den typ av inverkan Patrick Mahomes har haft på Rashee Rice. I wild-card-spelet mot Miami Dolphins hade Rice 177 mottagaryards och gjorde även en 11-yard touchdown efter att Mahomes skickat bollen till honom. Han blev skadad och hade en långsam comeback, men vi kan förvänta oss en läkt Rashee Rice i Ravens-spelet.

Vem hejar du på, hövdingarna eller korparna? Kommentera nedan.

Inlägget “Nej. 1 Teacher”: Rookie Rashee Rice Credits mentor Patrick Mahomes för rekordslående NFL-karriärstart dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär