Wednesday, February 1, 2023
HemF1Nedslagna Lewis Hamilton och Mercedes levererade goda nyheter med en nypa salt...

Nedslagna Lewis Hamilton och Mercedes levererade goda nyheter med en nypa salt av FIA: “Kan gå fel väg”

FIA:s tekniska direktörer Pat Symonds och Nikolas Tombazis talade om framgången med 2022 års tekniska regler. De nämnde att syftet med reglerna om grundeffekt var uppfyllt. Men vi kanske inte uppnår fullständig nollturbulens bakom bilarna. Trots detta har dessa regler gett oss en ny konkurrensordning. Men de gav också Lewis Hamilton och Mercedes flera problem att lösa.

Lewis Hamilton kan ha varit ganska nedslagen när han tittade på hans resultat för 2022. Och för första gången på 8 år vann Mercedes bara en tävling under hela säsongen. Även om det var okarakteristiskt för pojkarna från Brackley, hade de sina problem på W13.

Det mest djupgående problemet var studsningen av bilen. Benämnt som tumlare, begränsade det Mercedes att hitta mer fart på sin bil med det nya markeffektkonceptet. Även om de tekniska ändringarna från FIA 2023 kan vara till nytta för Silver Arrows.

Enligt Auto Motor und Sport höjer FIA kanterna på underredet uppåt med 15 mm. Resultatet av dessa upphöjda golvkanter kommer att vara en förlust av 15 till 20 punkters nedåtkraft. Symonds och Tombazis sa att de hade föreslagit detta för lagen även 2022.

De sa: “Vi var oroliga för att bilarna skulle köra väldigt lågt och att markkanterna skulle skadas för ofta. Det handlade mer om att spara kostnader. Teamen avvisade det eftersom vårt förslag kom med för kort varsel.” [translated via Google]

Brackley-teamet kan kompensera för förlusten av downforce med sin bilutveckling. Men det finns en hake. FIA har också förbjudit de deflektorer som Mercedes använde i Austin på sin framvinge. De resonerade: “I den här idén ser jag en risk att det kan gå fel om idén förföljs och drivs till gränsen.”

DYK DYPARE

Dessa vinguppdateringar hjälpte Hamilton och Mercedes att utveckla ett bra tempo sedan USA:s Grand Prix. Även om utvecklingen av uppdateringar för framvingar och bakvingar kan motverka syftet med reglerna för markeffekt, är vad FIA anser.

Tillsammans med Mercedes Deflectors förbjuder FIA Aston Martin Rear Wing

Aston Martin introducerade ett pärlformat bakvingekoncept vid Ungerns GP. Denna bakvinge liknade 2021 års vingar med en ändplattaliknande struktur vid kanterna. Aston var ute efter att få en fördel från denna vinge vid högre downforce-spår.

Medan FIA tillät Aston att använda den här vingen för 2022, har de förbjudit den från nästa år. Eftersom de är ute efter att eliminera tidigare vingkoncept för att minska turbulent luft bakom bilarna för bättre racing.

En annan stor uppdatering för 2023 är storleken på backspeglarna. 2023-bilarna kommer att ha 50 % mer spegelyta med dimensionerna 220 mm bredd och 60 mm höjd. Det fanns ett förslag på en kameraspegel också med en skärm på ratten. Men Tombazis förklarade att dessa är framtida koncept och farliga att implementera nu.

#F1: ny Aston Martin-bakvägg med ett innovativt koncept. #AMuS, #Ungerska GP pic.twitter.com/WBrJ48IUcS

— Andreas Haupt (@andihaupt1) 29 juli 2022

Å andra sidan kommer DRS (Drag Reduction System) att finnas kvar i F1 då det fortfarande behövs för omkörningsassistans. Även om FIA har övervägt att minska effektiviteten av DRS på vissa banor, där omkörningar har blivit för lätta (säg: Spa-Francorchamps).

Tiden får utvisa hur alla dessa tekniska uppdateringar kommer att vara effektiva nästa år. Ändå kommer Lewis Hamilton och Mercedes att vilja starta på höger fot i Bahrain om mindre än tre månader. Vad tror du? Kommer 2023 års Mercedes-bil att bli fri från alla 2022-problem?

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär