Monday, December 4, 2023
HemNBANCAA:s avslag till 27-åriga NBA-stjärna i märklig karriär, skapar förvirring bland hysteriska...

NCAA:s avslag till 27-åriga NBA-stjärna i märklig karriär, skapar förvirring bland hysteriska fans

Pensionering är smärtsamt. Men något mer fruktansvärt än pensionering är att inte få en chans att spela din favoritsport. Sportjournalisten John Fanta slocknade angående detta komplex, med hänvisning till Memphis Tigers power forward DeAndre Williams återkomst till NCAA.

27-åringen hade sökt ytterligare ett år av valbarhet för Tigers men det som kom efteråt gjorde alla Tiger-fans besvikna. Fanta avslöjade information om detsamma via sitt officiella konto.

Vad sa Fanta?

Fanta delade nyheter om DeAndre Williams återkomst till NCAA-ligan den här säsongen: “Nyheter: NCAA har nekat Memphis-stjärnan DeAndre Williams avstående för ytterligare en säsong av kvalificering. Den 27-årige Williams snittade 14 poäng och 7 returer per match förra säsongen.”

DeAndre Williams hade initialt anmält sig till Evansville under säsongen 2018-19, vilket hade kostat honom hans första tävlingsår. Men han fortsatte med dem under nästa årsperiod innan han sökte en överföring till Memphis Tigers. Han gjorde sitt jobb som en power forward för det Penny Hardaway-coachade laget, och hjälpte dem att vinna silvret vid 2021 National Invitation Tournament. Totalt sett hade Williams i genomsnitt 14,1 poäng för Tigers med 6,8 ​​returer per match och 2,7 assist per tävling.

Kollegiet hade till en början vädjat till NCAA för att överväga beslutet om olämplighet i juli och tillåta NIT-mästaren att delta i ytterligare ett år. NCAA å andra sidan nekade Williams begäran med hänvisning till regeln att “varken en NCAA-certifierad sommartränare, en gymnasielärare eller en gymnasietränare är auktoriserad att ge första behörighetsråd till en blivande student-idrottare”, enligt idrottsadvokaten Don. Jackson uttalande till Commerical Appeal.

27-åringen var redan förra året den äldsta spelaren i division 1-ligan. Tidigare hade Caitlin Clark också varit berättigad på grund av covid-avstående.

“Dags att gå vidare”

Enligt rapporter hade Williams redan förväntat sig att hans föregående säsong skulle vara den sista efter Memphis Tigers chockerande utträde. Det var dock hans tränare som gav honom hopp om att överväga ytterligare en säsong. Fansen såg förvirrade ut och var snabba med att uttrycka sina åsikter.

Under tiden, utan Williams, kommer Memphis bara att ha två av sina tidigare spelare att återvända till tuppen, nämligen – Jayden Hardaway och Malcolm Dandridge. Tigers öppnar sin säsong mot Jackson State den 7 november.

Det är ett sorgligt tillstånd för Memphis att bli fråntagen en av sina bästa spelare men samtidigt en möjlighet för yngre spelare att befästa sin position i laget.

RELATED ARTICLES

Mest populär