Wednesday, February 1, 2023
HemBasketballNBA Twitter antänds som "sopor" Michael Jordan News avslöjar sin speciella begäran...

NBA Twitter antänds som “sopor” Michael Jordan News avslöjar sin speciella begäran om en ny MVP-trofé

Ringarna i NBA-mästerskapen, de många troféerna, de många utmärkelserna och introduktionen till Hall of Fame alla glittrar i basketvärlden. I år tillkännagav ligan ungefär sex omarbetade troféer som skulle delas ut till värdiga spelare i slutet av den här säsongen. Men en Michael Jordan-trofé verkar inte ha imponerat på fansen.

Ligans nya Michael Jordan MVP-trofé är en ode till den många kallar GOAT. Han toppade förra säsongens ESPN-rankning av NBA magnum opus: 75th Anniversary team. Trofén har designats av samma man bakom Air Jordans, Mark Smith.

NBA:s nya Michael Jordan MVP Trophy skapades av den mångårige Air Jordan-designern Mark Smith.

Smith säger att design hyllar “att arbeta för och nå toppen av individuell prestation. Michael vill att mottagaren ska se sig själv i priset, inte en likhet med honom.” pic.twitter.com/mN6QHCjzqa

— Nick DePaula (@NickDePaula) 13 december 2022

Troféns design har fått fans att märka den som “skräp”. En annan person sa att det liknade en trofé de fick tillbaka i skolan. Och andra klagade på att trofén inte liknade Michael Jordan på något sätt.

Här är några reaktioner från NBA Twitter:

Detta är skräp https://t.co/FtVNXFNHb9

— Slue (@sneakerbox_slue) 13 december 2022

Detta är samma som jag fick för att rita i den första för 3:e klass baseball

— Översta hyllan (@joshpires7) 13 december 2022

pic.twitter.com/xVAC4Tb0cM

— Bo Fadēs (@courtsidehecklr) 13 december 2022

Jordan om han tecknades av en 6-åring:

— NotKingJames (@NotKingJamess) 13 december 2022

En närbild av de nya omgjorda troféerna pic.twitter.com/rDrBchGA0t

— FLA⚡️H (@BeatDaHeat1) 13 december 2022

Vinner de en Oscar?

— Keval Shah (@keval_r_shah) 13 december 2022

Kareem har fler MVP:s

— zach (@OopToRob) 13 december 2022

Men detta verkar vara ett medvetet val för Smith. han erkände att Michael Jordan ville att mottagaren av priset skulle “se sig själva i priset, inte en likhet med honom”. Designern trodde att trofén symboliserade “höjdpunkten av individuell prestation”.

Trofén är också ett uttalande om Jordans utveckling, bort från de grova klipporna och sträcker sig mot perfektion. Trofén markerade också Jordans arv, inklusive hans tröjnummer och antalet NBA-mästerskap han har vunnit.

Debatten bakom den nya Michael Jordan-trofén

NBA-fans undrade också varför Kareem Abdul-Jabbar inte kom i fråga för ett sådant pris. Han har framför allt sex MVP:er i sitt namn, medan Michael Jordan har fem. Flera andra online visade sin besvikelse över designen eftersom den inte såg ut som Chicago Bulls-legenden.

De andra omarbetade troféerna av NBA är följande: Hakeem Olajuwon Trophy för årets försvarsspelare, Wilt Chamberlain Trophy för årets nybörjare, John Havlicek Trophy för årets sjätte man, Jerry West Trophy för Clutch Player of Year och George Mikan Trophy för mest förbättrade spelare.

Vad är dina tankar om MJ-trofén? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär