Friday, December 8, 2023
HemBasketballNBA-stjärnan kastades ut ur Warriors vs Mavericks efter kraftig armbåge mot Stephen...

NBA-stjärnan kastades ut ur Warriors vs Mavericks efter kraftig armbåge mot Stephen Currys 23-åriga lagkamrat

Det är olyckligt att en 23-årig lagkamrat till Stephen Curry har fått sitt ansikte att prata om från början av säsongen. Draymond Green slog först Jordan Pooles ansikte på grund av ett bråk mellan de två. Dessutom såg matchen mellan Golden State Warriors och Dallas Mavericks hans ansikte få det råa slutet av affären… igen.

Warriors skytt föll till marken under andra halvan av matchen, efter att ha fått armbågar i ansiktet av Mavericks Spencer Dinwiddie. Den senare fick en Flagrant 2 och kastades därefter ut från spelet.

Den rejäla armbågen verkade dock inte avsiktlig, eftersom de två spelarna var synbart dammiga även när Dinwiddie lämnade planen.

Jordan Poole är nere efter att ha fått armbåge i ansiktet av Spencer Dinwiddie.

Dinwiddie träffades med en Flagrant 2 och har kastats ut från spelet.pic.twitter.com/jteLZTU42e

— 𝙏𝙖𝙡𝙠𝙞𝙣’ 𝙉𝘽𝘼 (@_Talkin_NBA) 30 november 2022

Medan domarna fastnade för sitt flagranta fula samtal var det många som inte höll med om beslutet.

Spencer Dinwiddie har snittat 17,1 poäng per match hittills den här säsongen. Samtidigt har Jordan Poole varit i lite av en svacka den senaste tiden när det gäller sitt skytte. Ändå berömde Steve Kerr, huvudtränare för Warriors, Poole. “När Jordan är engagerad och alert kan han vara en av våra bästa försvarare”.

När nyheter dök upp om hans kontraktsförlängning talade han om hur det motiverade honom ytterligare att göra bättre ifrån sig i spelet. Han är enligt uppgift också i All-Star-övervägandet. För det skulle han möjligen behöva snitta runt 22 poäng per match.

Hur mår Stephen Curry den här säsongen?

Både Stephen Curry och Luka Doncic har utan tvekan spelat på sina MVP-nivåer hittills.

Stephen Curry är inne på sin 14:e säsong i NBA nu. Han har i snitt 31,4 PPG och har redan loggat in flera höjder i karriären. Hans fortsatta insatser på trepoängsskytte har nästan alltid gett resultat.

Golden State Warriors hade haft en segerserie på tre matcher inför kvällens match. Dallas Mavericks har dock kämpat med att stödja sin MVP. De hade förlorat fyra matcher i rad. Mavericks vann dock kvällens match i en nagelbitare avslutning med bara 3 poängs skillnad. Slutresultatet blev 116-113. Mavericks har nu 10-10 för säsongen och ligger på 9:e plats i Western Conference-tabellen, medan Warriors nu har 11-11 för säsongen och placerade sig strax efter Mavs på 10:e plats.

Vad tyckte du om det flagranta fula samtalet? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär