Wednesday, February 28, 2024
HemNBANBA på TNT: Shaquille O'Neal hävdar att han var Victor Wembanyama innan...

NBA på TNT: Shaquille O’Neal hävdar att han var Victor Wembanyama innan Spurs Rookies födelse

Det är en historisk natt i NBA. Medan ligan gör sig redo för action kom några nyheter från Orlando Magics frontkontor i fokus. Mer än 20 år efter att ha utarbetat honom är teamet äntligen redo att fira arvet efter Shaquille O’Neal. Och det gör det på ett verkligt historiskt sätt. Trots sin 35-åriga historia i ligan har Magic inte en enda tröja som de har dragit tillbaka. Fram till nu, alltså. Medan vi diskuterade vikten och vad ögonblicket betyder för mig, var det en jämförelse av den stora mannen ganska utanför det vänstra fältet som fångade allas ögon.

Amerikas favoritvideo idag

Efter att ha hört nyheterna blev det första tälttillskottet till franchisen synbart rört. Även om det är en legendarisk bedrift i sig att ha en tröja i pension, är det sällsynt att bli den första spelaren i franchisens historia att göra det.

På tal om vikten av ögonblicket var O’Neal förståeligt nog känslosam på TNT-uppsättningen. Men på typiskt Shaquille-manér skulle han ge segmentet lite munterhet. “Vet du vad som är roligt? För några år sedan gjorde de Ring of Honor, jag trodde att jag skulle få min tröja pensionerad. Så när jag gick dit väntar jag – de tog mig till översta våningen, där är väggen, de gjorde grejen och sedan är det presskonferensen. Jag är typ, ‘Det är det? Jag trodde att jag skulle få min tröja pensionerad. De sa: ‘Det gör vi inte här’.”

Då skulle han erbjuda en ganska unik jämförelse. “Jag var Victor Wembanyama före honom.” På förhör från Charles Barkley skulle han förklara likheterna. “Ni båda kommer in, de förväntar sig att du ska vända på saker och ting. Du har mycket press, mycket hype som kommer in.”

När han reflekterade över sin tid där, skulle Shaq visa upp sin tacksamhet till de personer som är ansvariga för att göra hans tid till en framgång.

Shaquille O’Neal minns sin tid i Orlando

Även om han vann 4 mästerskap under sin karriär, 3 med Los Angeles Lakers, var hans tid i Orlando verkligen magisk. “Jag skulle vilja tacka familjen Duhal. Jag önskar att den gamle mannen fortfarande levde. Han betydde mycket för mig, honom och hans familj. Bryant Hill, G Scott, Nick och alla de där killarna. Penny Hardaway, du vet att vi hade många fantastiska stunder.”

Sedan skulle han förklara sin bana med laget. “Så, vårt första år, jag tror att vi gick 41 och 41. Jag tror att vi hade en 19-20 match bättre än året innan. Sedan nästa år blev det betydligt bättre. Sedan, det tredje året, fick vi Horace Grant, och vi tog oss till finalen, där vi sopades av Kenny (The Jet Smith).

– Det var fyra fantastiska år där. Jag ville bara komma in, och du vet, skapa dig ett namn. Jag måste också tacka killar som Charles, Magic (Johnson) och Michael (Jordan)…Jag var fortfarande den där 18-åriga ungen som ville bli som Charles Barkley.”

Och Magic gav honom den möjligheten. “Så när jag blev draftad av Orlando var jag äntligen där jag ville representera. Jag skulle vilja tacka staden Orlando, Orlando Magic-organisationen…Jag önskar att min far var här, jag vet att de skulle ha varit stolta.”

En historisk ära för en historisk spelare, en som till och med hade sin mamma strålande av stolthet, det är en glädjefylld dag för Diesel, Shaquille O’Neal.

RELATED ARTICLES

Mest populär