Tuesday, February 27, 2024
HemNBANBA-kommissionär Adam Silvers planer för Ja Morant avslöjades, 9 dagar innan han...

NBA-kommissionär Adam Silvers planer för Ja Morant avslöjades, 9 dagar innan han återvände

NBA gav Ja Morant en avstängning på 25 matcher i juni på grund av hans upptåg utanför lövträet. Avstängningen har kostat honom cirka 7,5 miljoner dollar. Morant är dock på väg att återvända, eftersom han har avtjänat 21 matcher av sin avstängning på 25 matcher. Han har börjat träna med Memphis Grizzlies för att återfå matchkondition och skärpa.

Amerikas favoritvideo idag

Men innan han återvänder har NBA-kommissionären Adam Silver “formulerat en plan” för Morants återkomst. Han nämnde också att han planerade att ha ett samtal med Ja.

Adam Silver för att planera samtal med Morant

Ja Morant kommer att återvända till action den 19 december mot New Orleans Pelicans. NBA stängde av Morant för att han visade upp ett skjutvapen på Instagram. Men innan Morants återkomst måste han “formulera och fullfölja ett program med ligan som direkt tar upp omständigheterna som fick honom att upprepa detta destruktiva beteende.”

NBA, tillsammans med Ja, har lagt en noggrant formulerad plan för Morants assimilering tillbaka i NBA. Innan säsongsfinalerna i turneringen sa Silver: “Vi har för avsikt att checka in direkt den här veckan, Ja och jag.” Han tillade vidare, “Såvitt jag vet har han följt allt han har blivit ombedd att göra. Som jag sa, vi kommer att prata minst en gång den här veckan innan han kommer tillbaka, och vi kommer att se över programmet och se till att förutsättningarna är på plats för att han ska lyckas framåt.”

Kontrollpunkterna och protokollen som Silver antydde är inte allmänt kända än så länge. Morants återkomst är en källa till enorm glädje för Grizzlies-fansen, som har lidit i Jas frånvaro. Kommer Morants återkomst att vända deras förmögenheter?

Kan Morant leda Grizzlies till slutspel?

Memphis Grizzlies har verkligen saknat Ja Morant den här säsongen. I avsaknad av deras franchisehörnsten har Memphis kämpat för att vinna vinster. De upptar för närvarande den 13:e platsen i Western Conference-ställningen, med 6 segrar och 15 förluster. De har saknat offensiv dynamik i Jas frånvaro, och hans återkomst kan leda till att deras framträdanden återuppstår.

När man tittar på den underliggande statistiken blir Grizzlies problem tydliga. De har det 9:e bästa försvaret i ligan, med ett defensivt betyg på 112,7. Det är dock deras brott som har svikit Memphis. Grizzlies har noterat ett offensivt betyg på 106,8, vilket är det näst sämsta i divisionen. Med det offensiva kraftpaket som Ja är kan man förvänta sig en betydande förbättring av Memphis offensiv med hans återkomst.

Vad är dina tankar om Ja Morants förestående comeback? Låt oss veta i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär