Wednesday, February 21, 2024
HemAtlanta HawksNBA-handelsrykten: Lakers flyttar fokus på ex-DPOY efter att ha tappat fart på...

NBA-handelsrykten: Lakers flyttar fokus på ex-DPOY efter att ha tappat fart på Dejounte Murray Pursuit

Deadline för handel den 8 februari är bara 6 dagar bort. Och Los Angeles Lakers har ännu inte gjort några betydande steg för att förbättra sin spellista. LeBron James och Co. har svävat runt play-in-platserna i Western Conference-ställningen hela säsongen. De behöver desperat en tredje stjärna för att spela tillsammans med LeBron och AD och vända sin säsong. Rob Pelinka sägs ha haft ögonen på Atlanta Hawks-vakten Dejounte Murray sedan han gick in på handelsmarknaden.

Men den senaste tidens förlust av fart i Murray-jakten har flyttat Lakers fokus till tidigare DPOY Marcus Smart från Memphis Grizzlies. Enligt de senaste rapporterna är Lakers intresserade av att förvärva Smart innan deadline den 8 februari och har till och med kontaktat Grizzlies för att lägga ett bud. Lakers är inte det enda laget som jagar efter Smart. Milwaukee Bucks har också visat intresse för Grizzlies-stjärnan. Grizzlies front office verkar dock inte vara intresserade av att skiljas från veterangardet och har lagt ner alla handelsförhandlingar.

Marcus Smart är för närvarande ur spel på grund av en skada i höger ringfinger. Smart drog fingret ur led under en match mot Dallas Mavericks den 9 januari. Han märkte inte skadan förrän han slog en trepoängare i tredje kvartalet och firade genom att peka ut det ur led. Han rusade omedelbart till bänken för behandling och satt ut resten av matchen. Smart kommer att vara borta i minst 2-3 veckor till på grund av skadan. Trots att Smart är borta från lineupen har Grizzlies stora förhoppningar på den tidigare DPOY.

Läs mer: Accepterade D’Angelo Russell och Dejounte Murray sitt öde bland skenande handelsrykten?

Kommer Grizzlies att släppa Marcus Smart så snart?

Grizzlies förvärvade Marcus Smart förra sommaren från Boston och hade höga förväntningar på honom. Eftersom Dillion Brooks inte längre fanns på listan, blev Smart Grizzlies defensiva ankare tillsammans med en annan före detta DPOY, Jaren Jackson Jr. Han blev också en omklädningsrumsledare och en veterannärvaro i laget på grund av sin erfarenhet av slutspel med Celtics. Tyvärr förstörde Ja Morants säsongsavslutande skada alla planer för Grizzlies.

Smart har fortfarande två år kvar på kontraktet efter säsongens slut. Så Grizzlies kanske inte har bråttom att byta honom och se vart det går när Ja Morant återvänder till lineupen nästa säsong. Men eftersom man känner till Rob Pelinkas förmåga att genomföra storsäljande affärer från ingenstans, är ett Marcus Smart-drag fortfarande en möjlighet. Smart kan vara den saknade biten som Lakers behöver för att komma tillbaka i slutspelsbilden. Det ska bli intressant att se hur det ser ut under de kommande 6 dagarna.

Inlägget NBA Trade Rumours: Lakers Shift Focus on Ex-DPOY After Losing Momentum on Dejounte Murray Pursuit dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär